Uit eten gaan in Lissabon is een feest, want er zijn verschillende adresjes te vinden die uitblinken in stijl en concept. Wat dacht je van een restaurant dat is gespecialiseerd in carpaccio of een plek die geheel in het teken staat van geneeskunde? Dit zijn dé 5 hippe food hotspots die je niet wilt missen tijdens een stedentrip Lissabon.

Profiteer van onze Paasaanbiedingen en boek tot 30 maart je stedentrip naar Lissabon met extra voordeel!

Taberna 1300

Dit restaurant is te vinden op het creatieve terrein van LX Factory, aan de voet van de bekende brug Ponte 25 de Abril. Het pand lijkt op een grote kas en de bakken met verse kruiden en planten voor de open keuken versterken dat gevoel. Het interieur is een mix van stoer industrieel met een vleugje romantiek door grote, fonkelende kroonluchters. Je kunt hier lunchen en dineren. Tip: neem het proefmenu met het wijnarrangement. Heerlijke Portugese hapjes én wijnen.

Rue Rodrigues de Faria 103

Foto: Nathalie Paak

Pharmacia

Restaurant Pharmacia is onderdeel van een apothekersmuseum en is gevestigd in een voormalig ziekenhuis. Dat is natuurlijk al uniek, maar heb je ooit je bestelde hapjes en drankjes in flacons en reageerbuisjes geserveerd gekregen? Strakke tafels en stoelen worden moeiteloos gecombineerd met oude apothekerskasten vol bijzondere voorwerpen die te maken hebben met geneeskunde. Of je hier nu komt voor een drankje of voor een uitgebreid diner; het is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten.

Rue Mal. Saldanha 1

Foto: Nathalie Paak

Kaffeehaus

Het gevoel van een wereldreis binnen één restaurant? Zodra je binnenstapt bij het Duits klinkende Kaffeehaus in hartje stad word je op het verkeerde been gezet. Je bent in Lissabon, maar het pand en het interieur nemen je gevoelsmatig mee naar Parijs en op de kaart staan voornamelijk Oostenrijkse gerechten. Hier krijg je geen culinaire hoogstandjes geserveerd, maar wel hele lekkere happen, zoals een Wienerschnitzel van goede kwaliteit in een fijne sfeer. Je kunt hier uren blijven zitten, zowel binnen als op het terras.

Rua Anchieta 3

Foto: Nathalie Paak

Cantina

Van buiten ziet Cantina er in alle eerlijkheid niet zo bijzonder uit, maar eenmaal binnen word je direct omarmd door de lokale, warme gezelligheid. Het interieur is een bonte mix van allerlei vondsten in een soort oude garage. Denk aan allerlei verschillende stoelen, borden aan de wanden, kunstobjecten en meer. Een leuk rariteitenkabinet dat op een mooie wijze wordt gepresenteerd. Op de kaart staan typisch Portugese gerechten (vis, vlees en salades) die met liefde worden bereid.

Rua Rodrigues de Faria 103

Foto: Nathalie Paak

La Contessa

In de allermooiste wijk van de stad met de naam Alfama vind je het kleine, maar oh zó fijne restaurantje La Contessa. Bij mooi weer kun je op het terras lekker van de omgeving genieten, maar binnen zitten is ook geen straf. Het interieur is samengesteld met aandacht voor detail. Op de menukaart steelt één hoofdingrediënt de show: alles draait om carpaccio! Deze wordt bijvoorbeeld gecombineerd met truffel en botersla. Smullen!

Rue Alexandre Herculano 95

Foto: Nathalie Paak