De meeste bezoekers van Rome trekken direct naar het oude stadscentrum, naar de must sees als de Trevifontein en het Colosseum. Maar iets verder naar de rand van Rome liggen hippe wijken als Testaccio, Trastevere - letterlijk 'over de Tiber' - of shoppingmecca Monti. Pigneto en San Lorenzo zijn de wat rauwere uitgaanswijken en misschien wel de hipste delen van Rome.

Profiteer tot 30 maart van onze Paasaanbiedingen en boek nu je stedentrip naar Rome extra voordelig!

Vintage shoppen in Monti

Op een steenworp afstand van het Colosseum ligt een van de hipste wijken van Rome: Monti. Rondom de Via del Boschetto en Via Panisperna zijn kleine en bijzondere winkeltjes volgestouwd met (vintage) kleding en accessoires. 's Avonds verandert de wijk in een levendige uitgaansbuurt waar je van een typische aperitivo geniet. Hippe wijnbars, betaalbare restaurantjes en fijne winkeltjes; Monti is een reden op zich om naar Rome af te reizen!

Foto: Aarni Heiskanen, CC BY 2.0

Cocktails in het doolhof van Trastevere

Op de linkeroever van de Tiber ligt Trastevere, een doolhof aan kleine steegjes en geplaveide straten. De wijk doet gemoedelijk en bijna dorps aan. Maar schijn bedriegt: tussen de vele kleine trattoria's waar je heerlijk en betaalbaar kan eten, vind je barretjes waar 's avonds het bruisende nachtleven ontluikt. Geen wijk is beter om een dagje (cultuur)shoppen in Rome af te sluiten met een verfrissende cocktail of smakelijke aperitivo.

_Foto: Bruno, CC BY-SA 2.0_

De Volkswijk Testaccio

Vroeger stonden hier de slachthuizen van Rome en was Testaccio een echte volkswijk. Tegenwoordig zijn de slachthuizen omgevormd tot hippe musea voor moderne kunst. Ook is er elke zondag langs de Tiber bij Porta Portese een markt met design en kleding. Zijn naam dankt de wijk aan de Monte Testaccio, de schervenberg, die is opgebouwd uit scherven van oude Romeinse amfora. Zelfs in de hippe wijken is het verleden nooit ver weg.

Foto: Photocapy, CC BY-SA 2.0

Het Brooklyn van Rome

Het Brooklyn van Rome, zo wordt Pigneto genoemd. Ooit berucht als een dubieuze wijk vol immigranten, is Pigneto nu een artistieke en culinaire hotspot. Kunstliefhebbers, kunstenaars en hipsters dwalen door de steegjes vol street art en houden zich op in mysterieuze wijnbars. Struin door de schaduwrijke straten op zoek naar hippe restaurantjes: je vindt er veel meer dan enkel de Italiaanse keuken.

Foto: Davide Costanzo, CC BY 2.0

Bruisende studentenwijk San Lorenzo

Je bewondert er eerder een muurschildering dan een Caravaggio en de populaire uitgaanswijk San Lorenzo heeft amper monumenten. Met de nabije Universiteit van Rome zijn hier echter studenten neergestreken en met hen hippe winkels en wijnbars, alternatieve street art en restaurantjes. Wat denk je van een hippe lunchroom in een voormalige chocoladefabriek? Deze up and coming wijk met een Bohemien atmosfeer en levendig nachtleven moet je in de gaten houden!

Foto: Metro Centric, CC BY 2.0