Wie aan Belfast denkt, denkt al gauw aan bier, maar wist je dat de lokale pubs vaak heel wat meer te bieden hebben dan de gouden drank? Zo zijn er in Belfast tal van pubs met een rijke geschiedenis die nauw samenwerken met lokale producenten, een uitgebreid muziekprogramma aanbieden of de stamkroeg zijn van heel wat lokale sportliefhebbers. Wil je ook een historische pub bezoeken in Belfast, dan zijn dit 5 plekken om naar toe te gaan.

Lokale ingrediënten bij The Morning Star

The Morning Star bedient gasten in een beschermd gebouw uit 1810 en werd in 2017 de County Winner van de Irish Restaurant Awards in de categorie "Best Gastro Pub". De pub heeft een eigen slager en groentetuin en werkt daarnaast ook samen met lokale boeren. Aan de toog kan je lokale bieren krijgen, 's middags wordt het geroemde lunchbuffet uitgestald en 's avonds zorgt de Beef Club voor een malse maaltijd.

The Morning Star, Pottingers Entry

Foto: William Murphy, CC BY-SA 2.0

Cocktails en sport in The Kitchen Bar

The Kitchen Bar staat ook wel bekend als de vriendelijkste bar van Belfast en heeft een geschiedenis die terug gaat tot 1859. De originele pub lag om de hoek, maar moest plaatsmaken voor stedelijke ontwikkeling. De huidige locatie heeft een klassieke charme bewaard en serveert verfijnde pubgerechten in combinatie met een fris biertje. Shoppers lopen er graag even binnen voor een namiddagcocktail en op wedstrijdavonden kunnen sportfans er live wedstrijden volgen.

1 Victoria Square

Foto: Pixabay

Ruime bierkeuze bij The Garrick

The Garrick ging open in 1870 en staat bekend om haar grote bierkaart. Hier kan je meer dan 60 biersoorten en ciders krijgen, en gerechten bereid met verse lokale ingrediënten. Deze donkere pub staat ook bekend om het entertainment. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan je er genieten van gratis muziekoptredens, Dj's en alle rugby- en voetbalwedstrijden worden live uitgezonden.

29 Chichester St.

Foto: Mircea Sarbu, CC BY-SA 2.0

Plek zat in The Errigle Inn

The Eriggle Inn is een grote pub met maar liefst 5 verschillende kamers en een tuin. Sportwedstrijden zijn live op een groot scherm te zien, en er zijn regelmatig muziekoptredens en stand-up comedians. Zowel de drankkaart als het menu worden ieder seizoen aangepast en je kan er 20 bekende en minder bekende bieren van de tap krijgen. Wandelend door de verschillende kamers snuif je de geschiedenis van het gebouw op, die teruggaat tot 1935.

312-320 Ormeau Rd.

Foto: Pixabay

The Belfast Empire Music Hall

The Belfast Empire is "nog maar" 30 jaar een muziekbar, maar is gehuisvest in een kerk uit de Victoriaanse periode, die voor een fantastische akoestiek zorgt. Op het menu staan vooral salades en comfort food, alsook een selectie aan wijnen en cocktails. De befaamde muziekhal verwelkomde al artiesten als Sigur Rós en Snow Patrol, maar biedt ook een platform aan beginnende lokale bands. Naast muziek, kan je er ook terecht voor comedy en quizavonden.

42 Botanic Avenue

Foto: Reading Tom, CC BY 2.0