Nepal heeft sinds onze reis altijd een plekje in ons hart gehouden. De vriendelijkheid van de mensen, de prachtige natuur en de hoeveelheid aan historische rijkdommen maken dat dit fascinerende land zeker een bezoek verdient. Als je nog twijfelt of je Nepal moet bezoeken, lees dan de volgende 5 tips om te zien wat voor moois wij ontdekten. Ik weet zeker dat je Nepal dan ook op je bucketlist zet!

Dwaal door de straten van Kathmandu

Kathmandu is een stad die je bij een bezoek aan Nepal zeker niet mag overslaan. Je zult versteld staan van de schots-en-scheve gebouwen, de vele winkeltjes met handgemaakte spullen en de enorme hoeveelheid mensen en verkeer die de hele dag in beweging is. Wij maakten vanuit Kathmandu onder andere dagtrips naar Patan (een van de oudste steden van het land), Boudhanath (hier vind je een van de grootste antieke stoepa's) en Bhaktapur (met het adembenemende Durbar-plein).

Kathmandu, Nepal

Foto: Pixabay

Ga dagen wandelen in het Annapurna-gebied

Een top reiservaring was de 11-daagse 'Sanctuary Hike' die wij maakten naar 4130 meter hoogte in het Annapurna-gebied. Van groene bergen vol met yaks en vrolijke kinderen tot de besneeuwde Base Camps, dit avontuur zul je nooit meer vergeten. Je slaapt in simpele theehuizen, eet borden Dhal Bat en maakt vrienden voor het leven. Wij regelden onze wandelpas en porter (iemand die je tas draagt, vaak ook je gids) bij ons hotel in Pokhara. Prima te doen als je een beetje van onderhandelen houdt.

Annapurna Massief, Nepal

Foto: Pixabay

Ontspan in vriendelijk Pokhara

Na een stevige (meerdaagse) hike in het aangrenzende Annapurna-gebied, kun je in het vredige dorpje Pokhara heerlijk tot rust komen. Maak een boottochtje over het meer, ga een praatje aan met de lokale bevolking en haal elke dag verse broodjes bij de bakkerij. De stroom is hier niet heel betrouwbaar en valt 's avonds vaak uit, maar Pokhara is dan ook een goede plek om even bij te komen, lekker te eten en een goed boek te lezen!

Pokhara, Nepal

Foto: Nienke Krook

Reis naar de Geboorteplaats van Boeddha in Lumbini

Wist jij dat de Boeddha uit Nepal kwam? Jazeker! Hij werd geboren in het kleine plaatsje Lumbini, waar ten tijde van ons bezoek flink gebouwd werd aan een enorm park. Dit park is een zone waarin alleen kloosters gebouwd mogen worden en geen winkels, hotels of restaurants. De kloosters hebben allemaal verschillende stijlen en komen uit landen van over de hele wereld. Huur een fiets bij je hotel (reken niet op een al te hoge kwaliteit) en ga een dagje tempel-hoppen!

Lumbini, Rupandehi District, Nepal

Foto: Nienke Krook

Spot Neushoorns in het Chitwan National Park

Als je iets langer de tijd hebt in Nepal, wil je misschien het Chitwan National Park bezoeken. Hier heb je de kans wilde dieren zoals beren, tijgers en neushoorns te spotten onder begeleiding van een ranger. Er zijn in het park olifanten waar je op kunt rijden, maar dat raden wij ten sterkste af. Een alternatief is om te helpen met het wassen van de olifanten in de naastgelegen rivier, of een prachtige boottocht te maken en vogels te spotten. De natuur is hier prachtig!

Chitwan National Park, Subarnapur District, Nepal

Foto: Pixabay