In Utrecht schieten de koffietentjes als paddenstoelen uit de grond. Dus wie van koffie houdt kan zijn geluk niet op, want door de hele stad vind je de lekkerste koffie. Wil je meer dan alleen koffie, probeer dan eens één van deze koffiezaken.

Koffie en kunst in Broei

Ruimte voor de geest. Dat krijg je bij Broei. Door de ongedwongen sfeer en het huiskamerinterieur voel je je er meteen thuis. Op het menu staan goedgevulde salades, boterhammen en soep gemaakt van lokale ingrediënten. Voor minder dan 10 euro heb je een lunch en een goede kop koffie.

Oosterkade 24, Utrecht

Foto: Daisy Scholte

Koffie en spullen bij Goede Vrijdag

Het is passen en meten in koffiebar Goede Vrijdag. Het kleinste koffietentje van Utrecht vind je in het oude brugwachtershuisje tegenover het Ledig Erf. Op nog geen 9 vierkante meter een koffiebar, tafels, stoelen, krukken, banken en allerlei curiosa die de ruimte vrolijk vol maken. En alles is te koop!

Oosterkade 1, Utrecht

Foto: Daisy Scholte

Koffie en fietsen bij Black Bird

Bij Black Bird vind je koffie en fietsen. Tussen de vintage vouwfietsen en retromeubels drink je een heerlijke espresso. De kelder van het kleine koffietentje staat vol ouderwetse fietsen. Voor 100 euro heb je al een echt ouderwetse Sparta. Voor 1,75 euro extra drink je er ook een espresso bij.

Oudegracht 222, Utrecht

Foto: Daisy Scholte

Koffie en smørrebrød van Carla's Conditorie

Koffie met een Scandinavisch tintje. Althans, de koffie niet, maar alles wat je erbij bestelt wel. Het vrolijke cafeetje voelt als een poppenkast voor volwassenen. Antieke kasten, roze muren, een kroonluchter en - niet te missen - de grote vitrine vol met taarten en koeken. Het is moeilijk 'nee' zeggen tegen al dat lekkers.

Achter de Dom 6, Utrecht

Foto: Daisy Scholte

Koffie zoals het hoort bij De Klub

Als je een koffiefilter opneemt in je logo, dan moet je wel goede koffie serveren. De combinatie van de koude tegelmuren en het strakke interieur maken De Klub tot een hippe tent. Na de daghap voor een tientje, drink je een van de beste lattes van Utrecht. Buiten het centrum, maar het omrijden waard.

Europalaan 2b, Utrecht

Foto: Daisy Scholte