In Brussel leven ze het goede leven! Een lekkere maaltijd, bereid met hoogwaardige ingrediënten, een Belgisch pintje en de dag doornemen in een bruine kroeg. Ik verklap een paar van de beste plekjes in de Belgische hoofdstad om je vingers bij af te likken..

Vishandel Noordzee

Geen klassiek restaurant met tafels en stoelen. Hier bestel je buiten en eet je buiten. Het is er altijd druk en dat is niet voor niets. Met een vers visje uit de Noordzee en een koud glas wijn in je handen vergeet je even de wereld om je heen.

Sint-Katelijnestraat 45

Foto: Daisy Scholte

Café Monk

In het legendarische Café Monk wordt uitsluitend spaghetti bolognese geserveerd. Met een goed gevuld bord verse slierten en een traditioneel Belgisch pintje kun je er weer tegenaan. Leuk om te weten: de spaghettichef van Monk schreef het kookboek 'De mijne is de beste' over zijn eigen bolognesesaus.

Sint-Katelijnestraat 42

Foto: Daisy Scholte

Smoods

Dit trendy restaurant is onderdeel van Hotel Bloom! in Brussel noord. Alleen al vanwege het interieur is het een bezoek waard. Elke hoek van het restaurant heeft zijn eigen stemming: rode passie, Arabische bazaar, lente of flower power. Het menu is heerlijk en je hoeft geen hotelgast te zijn om er te eten.

Koningsstraat 250

Foto: Daisy Scholte

Le Pré Sale

Voor authentieke Vlaamse gerechten ga je naar Le Pré Sale. Het restaurant was ooit een slagerij en dat zie je terug in de wit betegelde muren. Volgens sommigen worden hier de beste mosselen van Brussel geserveerd. Ook favorieten als Brussels stoofvlees en paling in het groen (zoetwaterpaling in groene saus) staan op de kaart.

Vlaamsesteenweg 20

Foto: Daisy Scholte

Frietkot Frit' Flagey

Als je een bezoek brengt aan Brussel moet je minstens één keer een puntzak met dikke frieten hebben verorberd. De populaire frietkotten strijden hevig om de titel 'beste patatkraam'. En daar heb jij profijt van. Voor de friterie op het Flageyplein staan mensen graag in de rij. Guess why?

Flageyplein

Foto: Daisy Scholte