De beste steak ter wereld eet je natuurlijk in Argentinië. Het is het land van de tango, voetbal en natuurlijk de Asado, een traditionele Argentijnse barbecue. In Buenos Aires gaat men pas laat aan tafel en kan het zomaar zijn dat je rond middernacht nog aan het genieten bent van een heerlijk stuk vlees. Eten is traditie en de liefhebber van goed vlees komt in Buenos Aires zeker aan zijn trekken. Hieronder 5 prima plekken in Buenos Aires voor de vleesliefhebber!

Aires Criollos

In de wijk Barrio Norte is Aires Criollos een echte aanrader. Hier komt de Creoolse traditie goed tot zijn recht wanneer de chefs op open vuur de steaks klaar maken. Het lokaal is op prachtige wijze ingericht en een belangrijk onderdeel van de maaltijd is hier ook de Argentijnse wijn. Heeft één van jullie geen zin in een steak? Kies dan voor een pasta of een pizza.

Barrio Norte | Santa Fe 1773, Buenos Aires

Foto: Pixabay

Siga la Vaca

Krijg je geen genoeg van het Argentijnse eten? Kies dan voor een bezoek aan Siga la Vaca in Puerto Madero, een van de meest trendy wijken van Buenos Aires, gelegen aan de Rio de la Plata. Het restaurant hanteert een all you can eat-concept en dus hoef je na je lunch of diner hier de dagen erna waarschijnlijk niet meer te eten. Een toetje en drankje zijn ook bij de prijs inbegrepen.

Av. Alicia Moreau de Justo 1714, Buenos Aires

Foto: Pixbay

Steaks by Luis

Steaks by Louis in de trendy wijk Palermo is een puertas cerradas of een closed door restaurant. Dit is een restaurant concept waar je eet bij iemand thuis. Men serveert hier een vijfgangendiner in de vorm van een Asado. Je begint met een traditioneel voorgerecht en heerlijke salades en krijgt als hoofdgerecht een steak van maar liefst 350 gram. Als toetje volgt natuurlijk de bekende Dulce de Leche, een overheerlijke zoetigheid die je overal in Argentinië tegenkomt.

‪Malabia 1308 | Reserve Loft, Malabia, Buenos Aires ‬

Foto: Pixabay

La Estancia

In Microcentro is dit één van de bekende plekken voor een steak. Hoewel het geheel in eerste instantie wat toeristisch oogt, zijn de steaks er prima en ze worden live klaar gemaakt bij het vuur. De mooie muurschilderingen maken het restaurant extra sfeervol. La Estancia staat al jaren bekend om de prima maaltijden en een aanrader als bijgerecht is de 'ensalada de tomates'.

‪Calle Lavalle 941 | Buenos Aires, Buenos Aires

Foto: Pixabay

The Argentine Experience

Ook in de wijk Palermo is dit een van de beste plekken om kennis te maken met de Argentijnse tradities en cultuur. Er komen veel reizigers en er hangt een ongedwongen sfeer. Wissel ervaringen uit met andere reizigers en laat je verrassen door niet alleen het vlees, maar ook de heerlijke cocktails die ze maken. De steaks zijn er van uitstekende kwaliteit en het vriendelijke personeel doet er alles aan om er een onvergetelijke ervaring van te maken!

Fitz Roy 2110 | Palermo Hollywood, Buenos Aires ‬

Foto: Pixabay