Swakopmund is een Duits aandoend stadje aan de kust van Namibië. De meeste reizigers hebben er een aantal reisdagen in de woestijn of in het noorden van Namibië opzitten als ze er aankomen, en dat maakt Swakopmund een echt "bijtank-stadje". Naast tal van adrenaline-verhogende activiteiten kan je ook eindelijk weer een wasje doen, fatsoenlijk internetten, leuk shoppen en vooral weer eens eten bij leuke restaurantjes. Vijf tips!

Fish Deli - eten bij de visboer

Waar is het beter vis eten dan aan de kust? Grijp die kans dus als je in Swakopmund bent, want in de rest van Namibië kom je amper vis tegen op de menukaart. De Fish Deli is geen traditioneel restaurant, maar een delicatessevisboer met een eetgedeelte. Zin in sushi voor lunch of een mooie diepzeevis voor diner? Reserveer zeker voor de avond je tafeltje van tevoren!

29 Sam Nuyoma Avenue, Swakopmund, Namibië

Foto: Rudi Brons

Brauhaus - kan het Duitser?

Swakopmund is onmiskenbaar Duits en daar horen ook Duits-georiënteerde restaurants bij. Brauhaus is zo Duits dat je na een paar minuten al vergeten bent dat je in Afrika bent. Maar dit is absoluut een onderdeel van de Namibische cultuur. Dus bestel die enorme schnitzel of bratwurst met een enorm glas bier erbij en verdwaal even. Overdag is dit een van de weinige plekjes met een terrasje en goede koffie.

The Arcade 22, Sam Nujoma Drive, Swakopmund, Namibië

Foto: Rudi Brons

Napolitana - wildschotels, pizza's en een levendige bar

In Napolitana draait het niet om Italiaans eten, hoewel het natuurlijk heerlijk is om weer eens een pizza te eten uit een echte steenoven. Nee, Napolitana is de plek om verschillende soorten wild te proberen. Kudu, wrattenzwijn, springbok en zebra, het staat allemaal op de kaart! Napolitana is beroemd om zijn grote porties en de leuke bar naast het restaurant.

33 Nathaniel Maxuilili, Swakopmund, Namibië

Foto: Rudi Brons

Kücki's Pub - een visschotel die je alleen niet op krijgt

Kücki's (spreek uit 'koekies') is een pub met daar aan vast een enorm restaurant met verschillende eetzalen. Het is erg in trek vanwege de enorm uitgebreide kaart. Ze hebben een zeer uitgebreide keuze in vlees en een goede wijnkaart. Maar het zijn vooral de visgerechten die hier populair zijn. Ga voor de fish platter, maar deel hem wel met minstens 2 personen!

Tobias Hainyeko, Swakopmund, Namibië

Foto: Rudi Brons

Brewer & Butcher - microbrouwerij met zeezicht

Brewer & Butcher is een van de restaurants die bij het nieuwe Strand Hotel horen. Swakopmunds eigen microbrouwerij is gevestigd in dit pand en je kunt hun producten hier proeven. Al het vlees komt van lokale boeren en is antibiotica- en hormoonvrij. Het restaurant heeft een hippe en industriële uitstraling. Er zijn grote openhaarden, zowel binnen als buiten, en een heerlijk groot terras met uitzicht op zee.

Molen Weg, On the Mole. Swakopmund, Namibië (onderdeel van Strand Hotel Swakopmund)

Foto: Rudi Brons