Vraag aan een willekeurige inwoner op Curaçao waar je de beste lokale gerechten kunt proeven en je krijgt gegarandeerd één van deze vijf plekken te horen. Het geheim is meestal een simpel interieur, een zonnige terras en heel veel liefde in de keuken. Dat proef je!

De legendarische Jaanchie's

Wie niet bij Jaanchie's is geweest is niet op Curaçao geweest. Zo denken de locals erover en de toeristen die er geweest zijn nu ook. De eigenaar, mister Jaanchie himself, vertelt vol enthousiasme wat er die dag op het menu staat. Wie durft kiest voor traditioneel bereide ingewanden. Andere gasten gaan speciaal voor de leguaan. Wat je ook eet, bij Jaanchie's is het altijd feest.

Foto: Daisy Scholte

Cactussoep in de Dokterstuin

Op weg naar Westpunt, net van de grote weg, ligt Landhuis Dokterstuin. Ooit was het één van de grootste plantages op het eiland, nu is de zeventiende eeuwse Dokterstuin de beste plek voor authentieke, creoolse gerechten. In de weelderige, groene tuin is het heerlijk toeven in de schaduw, terwijl je wacht op de populaire cactussoep. Elk denkbaar Antilliaans gerecht staat hier op de kaart.

Foto: Daisy Scholte

Overdekte eetschuur

De overdekte markt Plasa Bieu is een soort eetschuur waar aan één kant grote, stenen keukens staan en aan de andere kant lange tafels met banken. De royale porties zijn spotgoedkoop en worden aan de lopende band vers klaargemaakt. Zoek een plekje tussen de locals voor een goed gesprek en de beste tips, terwijl je je vingers aflikt bij een Curaçaose Piska Kora.

Foto: Daisy Scholte

Antilliaanse batido's

Je kunt je dag niet beter beginnen dan met een frisse Antilliaanse batido. Overal langs de weg op het eiland vind je bontgekleurde karren die de verse fruitshakes verkopen. Met een blender wordt jouw keuze van vers fruit gemixt met gemalen ijs en melk. De lekkerste batido's worden gemaakt in de kar van 100% Batido's, net buiten Plasa Bieu in Punda.

Foto: Daisy Scholte

Caribische ranch

Zelfs als de zon niet schijnt word je van de kleurrijke Ranche El Sobrino vanzelf vrolijk. Hier drink je een lokaal biertje op een knalgroene kruk, terwijl een Caribische stoofpotje heerlijk staat te garen. Het liefst eet je er funchi bij. Dat is een puré van maïsmeel, waar ze hier gek op zijn. Na het eten wandel je nog even door de fascinerende tuin van de Caribische Ranch.

Foto: Daisy Scholte