De meeste bezoekers van Rio de Janeiro worden verliefd op deze stad. De beroemdste stad van Brazilië heeft dan ook geen gebrek aan bezienswaardigheden. Kijk om je heen en ga de hoogte in om ze te ontdekken. We hebben 5 geweldige plekken op een rijtje gezet die je niet mag missen!

Corcovado

Het uitzicht vanaf het beeld Christus de Verlosser is ongetwijfeld het meest toeristische van heel Rio. Toch mag je dit uitzicht niet missen als je in de Cidade Maravilhosa bent. De tocht naar boven in een cabinelift is op zich al een mooie belevenis. Als je eenmaal op de top bent, ligt Rio aan je voeten. Een onvergetelijke ervaring.

Adres: Corcovado, Alto da Boa Vista, Rio de Janeiro

Foto: Liam Geoghegan, CC BY 2.0

De Suikerbroodberg

Ga aan het eind van de middag met de kabelbaan naar boven op de rotsachtige 'Pão de Açucar' (Suikerbroodberg). Deze bergtop steekt uit boven de Baai van Rio. Geniet van het uitzicht terwijl je op de zonsondergang wacht. Blijf ook daarna nog even om te zien hoe steeds meer lichtjes aangaan in de gebouwen op de heuvels.

Adres: Sugarloaf Mountain - Urca, Rio de Janeiro

_Foto: Nicolas Vollmer, CC BY 2.0_

Vista Chinesa

Er is veel natuur in Rio. Op het uitzichtpunt 'Vista Chinesa' in nationaal park Tijuaca heb je het idee dat je niet meer in een dynamische metropool bent, maar in een stukje paradijs volledig omgeven door groen.

Adres: Estr. da Vista Chinesa, 1294, Alto da Boa Vista, Rio de Janeiro

Foto: Santaum, CC BY 2.0

De rots van Arpoador

De Carioca's (inwoners van Rio) gaan vlak voor de schemering massaal naar deze plek. Dit populaire uitzichtpunt biedt geen uitzicht over de stad, maar zorgt wel voor een onvergetelijke herinnering. Het uitzicht over de 'Morro Dois Irmãos' (Berg van de Twee Broers) is geweldig.

Adres: Vidigal, Rio de Janeiro

Foto, Rodrigo Soldon 2, CC BY-ND 2.0

Aan boord van een deltavlieger

De meest magische manier om uit te kijken over de stad is ongetwijfeld vanuit een vlucht met een deltavlieger. Het avontuurlijke gevoel en het prachtige uitzicht zorgen ervoor dat je het geweldige Rio nooit meer wilt verlaten.

Foto: Kirilos, CC BY 2.0