Zonovergoten, lekker in de schaduw of met een prachtig uitzicht... Alicante barst van de prachtige terrassen waar je goed kunt genieten tijdens de fijne, zonnige dagen die de stad kent. Spendeer de warme zomeravonden met vrienden op een van de zonovergoten terrassen of kom bij in de schaduw als het écht warm is. De mooiste terrassen op een rijtje!

Soho Parc

Een groen plekje in het midden van de stad. Bij Soho Parc is je stadsgevoel even helemaal weg. Geniet op dit gezellige plekje van de koele schaduw die de ficus je geeft. Zorg ervoor dat je zomerdag helemaal perfect wordt en neem een ijsje of kies voor een van de tropische cocktails waar Soho zo bekend om staat. Hier kun je je op en top ontspannen!

Portal de Elche (zonder nummer), 03002 Alicante

Foto: Lisa Risager, CC BY-SA 2.0

Isla Marina

Uitzicht over zee, heerlijke cocktails én een zwembad. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Isla Marina heeft het allemaal. Hoe fijn is het om met een heerlijke cocktail te genieten van de zon en, als het je iets te warm wordt, een verfrissende duik te nemen? Er worden gave poolparty's georganiseerd, dus zorg ook dat je daar een keertje bij bent!

Avenida Villajoyosa 4, 03016 Alicante

Foto: Visualhunt

La Ereta

Wow! Een terras met een view. Bij La Ereta kijk je, vanaf het terras, de hele stad over! Bewonder de schoonheid van Alicante met een goed glas wijn en blijf lekker hangen voor het diner. Er is hier geen kaart, je kunt kiezen uit twee menu's waarmee je verrast zult worden door alle smaken. Aanrader: bezoek dit restaurant om te genieten van de zonsondergang.

Parque de La Ereta (zondernummer), 03001 Alicante

_Foto: Paco Rives Manresa, CC BY-SA 2.0_

Plaza Canalla

Zin in zon of juist toe aan schaduw? Het terras van Plaza Canalla is verstopt tussen de bomen van Plaza Gabriel Miró. De perfecte plek om je dag te beginnen, door de rust en de fijne sfeer. Kom hier een van de huisgemaakte taartjes proeven of kies voor een ontbijt met een vers sapje. Natuurlijk kun je er ook terecht voor een verkoelend glas wijn!

Plaza Gabriel Miró, 10, 03001 Alicante

Foto: Adrian Scottow, CC BY-SA 2.0

Sotelo 10

Een van de eerste kiosken in de stad en nu een gezellig koffietentje in het midden van een groen plein. Bij Sotelo 10 kun je echt even loskomen van je drukke leven. Strijk neer onder een van de parasols en kies voor een van de overheerlijke koffies die ze hier maken. Geniet van de gezelligheid en ontspan! Dat lukt hier heel goed.

Plaza Calvo Sotelo (zonder nummer), 03001 Alicante

Foto: Unsplash, CC0 1.0