Kaapstad is zo'n stad die meer tijd verdient dan de gemiddelde stedentripbestemming. Niet alleen omdat er in de stad zoveel te zien en doen is, maar ook omdat deze prachtige Zuid-Afrikaanse bestemming zo'n geweldige omgeving heeft. Dit zijn de must-do's in en om de stad. Huur een auto of pak de bus en ontdek Kaapstad en omgeving!

Wijn proeven in Stellenbosch

Op zo'n vijftig kilometer van Kaapstad vind je Stellenbosch, een stadje dat vooral bekend staat om de talloze wijngaarden en het is dus dé plek voor wijnliefhebbers. Je kunt een tour doen langs verschillende wijngaarden, zodat je niet zelf hoeft te rijden en rustig kunt drinken, of je kan zelf met de fiets of auto de omgeving ontdekken. Stellenbosch is een studentenstad, met veel gezellige restaurants en cafeetjes.

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Foto: Claudia Menger

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is niet alleen een te gekke plek om te bezoeken als je meer wilt weten over de VOC-geschiedenis, maar ligt ook nog eens op een prachtig punt aan de zuidkust. Als je naar Cape Point rijdt, kom je vrijwel zeker wat struisvogels en andere dieren tegen en het landschap is prachtig. Het is het leukste om deze trip met eigen vervoer vanuit Kaapstad te doen.

Kaap de Goede Hoop, Cape Point Rd, Kaapstad 8001

Foto: Claudia Menger

Tafelberg beklimmen

Je kunt de imposante Tafelberg bijna overal in Kaapstad zien liggen. De berg, met het grote plateau op de top, kun je bezoeken met de kabelbaan, maar het is nog leuker om zelf de klim naar boven te maken. Zorg dat je goede schoenen draagt, aangezien de tocht over rotsachtig terrein gaat. De klim duurt zo'n 2,5 uur en boven word je beloond met een prachtig uitzicht.

Tafelberg, Kaapstad

Foto: Pixabay

Pinguïns op Boulders Beach

Een tripje naar Kaap de Goede Hoop kun je gemakkelijk combineren met een bezoek aan Boulders Beach. De grote attractie hier? De pinguïns! Het hele jaar vind je hier een kolonie Afrikaanse pinguïns die je van heel dichtbij kunt bekijken. Het gebied is goed beschermd en onderhouden en je kunt er zelfs een duik nemen. De zee is hier meestal vrij rustig, dus veilig voor kinderen.

3 Kleintuin Rd, Simon's Town, Kaapstad 7995

Foto: Pixabay

Robbeneiland

Een bezoek aan Robbeneiland mag natuurlijk niet ontbreken als je in Kaapstad bent. Dit eiland voor de kust van Kaapstad staat vooral bekend als de plek waar Nelson Mandela achttien jaar gevangen zat. Vandaag de dag kunnen reizigers hier leren over de geschiedenis van het beruchte eiland. Tip: er is iedere dag maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus boek jouw trip naar Robbeneiland vooraf.

Robbeneiland, Kaapstad

Foto Pixabay