Midden op het schiereiland Walcheren ligt de hoofdstad van Zeeland: Middelburg. Met meer dan duizend officiële monumenten ademt de stad nog steeds de sfeer van Gouden Eeuw. Het hele jaar door is er van alles te beleven in het stadje. Van een jazzfestival tot de mosselfeesten en de bluesroute. Wat je reden ook is om naar Middelburg te komen, een bezoek aan deze 5 must sees mag zeker niet ontbreken.

Profiteer tot 30 maart van onze Paasaanbiedingen en boek nu je vakantie naar Zeeland met extra voordeel!

Het Abdijcomplex

Het klooster in de binnenstad van Middelburg is bijna duizend jaar oud. Ooit behoorde het tot één van de machtigste abdijen van Zeeland. De monniken wonen er allang niet meer, maar het gebouw is nog even indrukwekkend als het in 1100 na Chr. geweest moet zijn. Voor een prachtig uitzicht beklim je de Lange Jan toren. Maak een bezoek compleet met een rondleiding in de abdij, langs sarcofagen en eeuwenoude schilderingen.

Foto: Daisy Scholte

Varen door de grachten

Bukken! De bruggen in Middelburg hangen zo laag boven het water dat je tijdens de rondvaart regelmatig moet duiken. Dat maakt de tocht extra avontuurlijk. Tijdens de vaartocht door de oude grachten van Middelburg vertelt de schipper over de omgeving. Met de zon op je gezicht en wind in je haren zie je de stad ook eens vanuit een ander perspectief.

Foto: Daisy Scholte

Stadswandeling

Een stadswandeling is de beste kennismaking met een nieuwe stad. Tijdens de verkenningstocht leer je in twee uur tijd alles wat je moet weten over Middelburg, voordat je zelf op onderzoek uitgaat. De deskundige gids vertelt in geuren en kleuren over het rijke VOC-verleden, de machtige abdij en de statige herenhuizen. De Zeeuwse hoofdstad heeft een paar verborgen pareltjes die de gids je maar al te graag laat zien.

Foto: Daisy Scholte

Zeeuws Museum

Aan het prachtige Abdijplein ligt het Zeeuws Museum. Voor wie net even wat meer wil weten is dit de perfecte plek om het Middelburg van vroeger te leren kennen. Van archeologische vondsten tot wandtapijten en traditionele klederdracht. Maar ook moderne Zeeuwse kunst wordt hier tentoongesteld. In de zomer kun je op terras van het museum heerlijk genieten van verse streekproducten.

Foto: Daisy Scholte

De Kuiperspoort

Wie niet oplet loopt er zo voorbij: de Kuiperspoort. Dit is misschien wel het mooiste stukje Middelburg. Midden in de stad ligt dit hofje verborgen achter en rood-witte deur. Naar binnen gaan is alsof je in een tijdmachine stapt. De knusse pakhuizen met hijsbalken en kelderluiken aan de straat stammen nog uit de tijd van bedrijvige scheepsvaart. De spannende avonturenfilm Michiel de Ruyter is hier voor een deel opgenomen.

Foto: Daisy Scholte