De megastad Lima met meer dan 7 miljoen inwoners is de hoofdstad van Peru. Voor de meeste toeristen is het slechts een aankomst- en vertrekpunt tijdens hun rondreis door het Zuid-Amerikaanse land. Jammer, want deze wereldstad heeft zoveel te bieden. Van spectaculaire hoogtepunten tot eeuwenoude ruïnes en een bijzonder waterpark; deze 5 topattracties mag je absoluut niet missen tijdens je bezoek aan Lima.

Fietstour door de stad

Het zal je misschien verbazen, maar hier ben je niet de enige die op een tweewieler de stad doorkruist. Vooral op zondag lijkt het in sommige delen van Lima Amsterdam wel. Op de laatste dag van het weekend worden door de hele stad straten afgesloten voor het dagelijks verkeer en vrijgemaakt voor wandelaars en fietsers. De gidsen van City Bike Tours nemen je dan graag mee langs de mooiste plekken van Lima.

Foto: Daisy Scholte

Paragliden in Miraflores

Als je voor het eerst aankomt in Lima en van het vliegveld langs de ruige kliffen naar de binnenstad rijdt, is er een grote kans dat je een paar paragliders ziet overvliegen. De 70 meter hoge kliff in de hippe wijk Miroflores is de startplek van de vliegers. Het is een bijzondere plek om te paragliden, omdat je hier zo dicht bij de gebouwen kunt zweven dat je jezelf in de ramen ziet spiegelen.

Foto: Daisy Scholte

Souvenirs scoren in Mercado Indio

De beste plek om een souvenirs uit Peru te scoren is de Mercado Indio. In de overdekte markthallen zijn zoveel kraampjes en winkels dat je er makkelijk in kunt verdwalen. Maar verdwalen is niet je grootste zorg: probeer maar eens een keuze te maken tussen duizenden beeldjes, sieraden, alpaca-truien, traditionele kleden en decoraties. Hier vind je voor elk budget en iedere smaak een souvenir.

Foto: Daisy Scholte

De Pucllana tempel

Je hoeft niet diep het binnenland van Peru in te trekken om de overblijfselen van oude beschavingen te zien. De heilige Pucllana tempel ligt midden in Lima en is waarschijnlijk gebouwd in het jaar 500. Nog steeds worden er nieuwe opgravingen gedaan en af en toe zelfs mummies gevonden. 's Nachts wordt de ruïnes prachtig verlicht worden. Voor het beste uitzicht reserveer je een tafeltje in het restaurant naast de tempel.

Foto: Daisy Scholte

Magic Water Circuit

Het Magic Water Circuit in Lima is het grootste fonteinenpark ter wereld. De lichtshows en waterspektakels zijn zo over de top dat je er wel naartoe moet. Al is het maar om de locals te zien genieten van de spetterende shows. Gillende kinderen rennen dwars door de sproeiers, terwijl stelletjes stiekem genieten van de romantische kleuren. De zestien fonteinen zijn het mooist als het buiten donker is.

Foto: Daisy Scholte