Lesbos is een prachtig eiland in de Egeïsche zee. Met 1630 vierkante meter is het een van de grootste eilanden van Griekenland en er is dus veel te zien en te doen. Het is ontzettend leuk om voor een paar dagen een scooter of auto te huren en op die manier de mooiste plaatsjes van het eiland te bezoeken. Onderstaande bestemmingen mag je in ieder geval niet missen!

Molyvos

Wat mij betreft bestaat er geen twijfel over het leukste dorp op Lesbos. Molyvos is een heel gezellig, mooi en sfeervol plaatsje, pal aan de kust. Omdat Molyvos tegen een heuvel gebouwd is, hebben veel restaurants gezellige balkons in plaats van terrassen. Zo leuk! Daarnaast zijn de binnenstraatjes prachtig om in te verdwalen en is ook het kasteel de moeite van een bezoekje waard.

Foto: Kimber Kox

Mytilini

De hoofdstad van Lesbos is het levendige Mytilini. Ik zou je niet aanraden om hier een hotel te nemen, aangezien het er best druk is. Wel is het heel leuk om een dagje naar de hoofdstad te rijden om hier te shoppen en te ervaren hoe het Griekse stadsleven eruitziet. De haven is een fijne plek om te genieten van een uitgebreide, traditionele lunch.

Foto: Kimber Kox

Petra

Naast Molyvos ligt het dorpje Petra. Op weg hier naartoe rijd je langs een prachtige bakkerij met uitzicht over de zee. Stop hier zeker even voor een heerlijk Grieks gebakje! Petra zelf is een rustige badplaats waar je heerlijk ontspannen vakantie viert. Mocht je tijdens Maria Hemelvaart (15 augustus) op Lesbos zijn, dan is het leuk om naar Petra te gaan. Hier wordt dit feest groots gevierd.

Foto: Kimber Kox

Skala Kalloni

Skala Kalloni ligt aan een prachtig baaitje in het noorden van het eiland. Wie op zoek is naar het authentieke Griekenland mag dit dorp niet overslaan. Er hangt een gezellige, maar ook heerlijk rustige sfeer. De lokale bevolking bestaat voornamelijk uit vissers, en sardientjes zijn de specialiteit van de meeste tavernes. Skala Kalloni is een heerlijk plaatsje waar je meteen een vakantiegevoel krijgt.

Foto: Kimber Kox

Antissa

Tijdens een roadtrip over het eiland is Antissa de ideale stop voor een lekkere lunch. Het dorp ligt midden in een groen bos en het is er heerlijk toeven onder de bomen. Het karakteristieke dorpsplein is een plaatje om te zien en ik raad je aan om hier even te gaan zitten om een goede indruk te krijgen van het lokale leven.

Foto: Michael Sveikutis, CC BY-ND 2.0