Wist je dat het historische stadje Domburg de oudste badplaats van Zeeland is? Het brede strand, de groene duinen en de karakteristieke strandhuisjes maken van Domburg een populaire vakantiebestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland. Dit moet je weten over deze geliefde kustplaats.

Heilzaam genieten

Domburg is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. De badplaats is officieel benoemd tot Heilzame Zeebadplaats. Dat komt door het helende zeewater, de zuivere lucht en de gezonde producten die er groeien. Er zijn heel veel welnesspraktijken in de kuststad. Wat dacht je van Zeeland Wellness, met uitzicht over zee.

Strandovergang 50a (7 Golven Strand)

Foto: Daisy Scholte

Brede strand

Langs de duinovergang wandel je vanuit het stadje zo het uitgestrekte strand van Domburg op. Het strand is zo breed dat je nooit hoeft te zoeken naar een rustig plekje in het zachte zand. Met het geluid van het ruisen van de zee en giechelende kinderen in de verte is het eindeloos genieten.

Foto: Daisy Scholte

Gratis wifi

Een selfie met het zandkasteel van je kinderen verstuur je gewoon vanuit je luie strandstoel aan opa en oma. Wifi Zeeland heeft namelijk internethotspots op meer dan 175 toeristische locaties in de provincie. Het beste moet nog komen: de wifi is helemaal gratis!

Foto: Daisy Scholte

Dichtbij het bos

Even wat anders dan zon, zee en strand? Vanuit Domburg loop je zo het natuurgebied De Manteling in. Het bos met haar kronkelende paden, prachtige vijvers en eeuwenoude kastelen, is de perfecte plek voor een heerlijke wandeling of fietstocht met het hele gezin.

Foto: Daisy Scholte

De lekkerste schaaldieren

In Domburg weet je zeker dat de schaaldieren op het menu ook echt vers zijn. De provincie staat bekend om haar mosselen, Oosterscheldekreeft en verse oesters. Deze streekgerechten zijn overal in de stad te krijgen. Maar als je echt zeker wilt weten dat je het beste van Zeeland proeft schuif je aan in het Badpaviljoen.

Badhuisweg 21

Foto: Daisy Scholte