Wales doet de meeste mensen denken aan natuur, wandelpaden en kleine dorpjes. Die zijn er zeker, maar het zou zonde zijn om de grotere steden te negeren. Cardiff, de hoofdstad van Wales, is een bezoekje zeker waard. Gemakkelijk bereikbaar per trein vanuit Londen en helemaal niet zo duur als de hoofdstad van Engeland. Heb je nog meer redenen nodig om Cardiff te bezoeken? Hier zijn er vijf.

Het is een winkelparadijs

In Cardiff kunnen shopaholics hun hart ophalen. Er zijn winkels voor ieders smaak en budget. In Queen Street vind je de budgetvriendelijke ketens, terwijl het er in The Hayes al wat hipper aan toe gaat. Tussen deze twee winkelstraten ligt het grote St. Davids winkelcentrum, waar je kan kiezen uit een grote verscheidenheid aan winkels, en rondom liggen allerlei leuke kleine winkelarcades. Daar kan je terecht voor speciaalzaken en kleine boetieks.

The Hayes en Queen Street, Cardiff

Foto: Nienke Krook

Je kan er wandelen langs het water

Cardiff ligt aan het water en in de baai is het gezellig vertoeven. Er zijn tal van restaurantjes en de kans is groot dat je er acteurs uit Dr. Who spot. De BBC Studio's liggen immers vlakbij en scènes uit de serie worden vaak in Cardiff opgenomen. Langs het water kan je helemaal tot aan de Dr. Who Experience lopen, of, als je de andere richting kiest, naar de haven. Het is ook leuk om een boottochtje te maken. Er zijn genoeg aanbieders, dus let erop dat je een juiste prijs krijgt.

Mermaid Quay, Cardiff

Foto: Nienke Krook

Je kan er eten bij Wahaca

Wahaca is een restaurantketen die Mexicaanse gerechten serveert, maar steeds met lokaal geteelde producten. Het restaurant heeft een innovatieve app die je kan gebruiken om te betalen nadat je de rekening gekregen hebt. Die is trouwens letterlijk gepeperd, want bij elke rekening krijg je een aantal peperzaadjes om zelf te planten. Leuk idee, toch? Verder is er gratis wifi en is het personeel vriendelijk. Een echte aanrader dus, zeker als je even genoeg hebt van fish & chips.

Wahaca, Hayes Apartments, The Hayes, Cardiff

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0

Het kasteel is prachtig

Cardiff Castle bestaat uit een oude burcht en een fort dat in de 19e eeuw helemaal heringericht werd. Je kan vrij de burchttoren beklimmen en langs de omwallingen lopen, maar echt de moeite is de rondleiding door de kamers van het kasteel. Die zijn allemaal ingericht volgens een specifiek thema en nog in erg goede staat. De balzaal wordt trouwens nog steeds gebruikt voor diners met regeringsleiders en andere hoogstaande personen.

Cardiff Castle, Castle Street, Cardiff

Foto: Nienke Krook

Je kan er gaan wandelen in Bute Park

Bute Park is een enorm stadspark, wel 56 hectaren groot. Het grenst aan Cardiff Castle en loopt langs de Taff rivier. Je kan in Bute Park trouwens de boot nemen naar de baai van Cardiff. Blijf je liever in het park, dan kan je wandelen langs de velen paden en door het arboretum. Onderweg zie je zeker een aantal mensen sporten. Een wandeling door Bute Park sluit je af op Britse wijze, met een kopje thee in de Pettigrew Tea Rooms.

Pettigrew Tea Rooms, Bute Park & Arboretum, Castle Street, Cardiff

Foto: Nienke Krook