Er is geen betere plek om uit te puffen van een lange dag sightseeing dan in een echte Londense pub. Pint erbij, uitrusten en luisteren naar de locals die na werktijd nog even een drankje doen om de dag door te spreken. Londen barst van de pubs, maar welke zijn nu echt de moeite waard? Deze vijf Londense pubs zijn supertof.

The Water Poet

Op een klein stukje wandelen van Liverpool Street vind je in een zijstraat het bruine exterieur van The Water Poet. De pub beweert een van de beste beer gardens van Londen te hebben. Het is inderdaad een heel charmante binnentuin. Maar het interieur is ook heerlijk: binnen heb je het idee in een achttiende-eeuwse pub te zijn beland, met victoriaanse spiegels aan de muur en donker meubilair. En de heerlijke geuren die uit de keuken komen dwarrelen..

9 - 11 Folgate Street

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0

Barrio East

Recht aan Shoreditch High Street ligt Barrio East, een kleurrijke pub annex cocktailbar annex Mexicaans eettentje. Je kunt afgeven op hipsters, maar ze creëren vaak wel de meest levendige en creatieve tentjes, en Barrio East is er daar eentje van. De pub heeft verschillende kleurrijke ruimtes, waarvan er in eentje zelfs een halve caravan staat waar je in kunt zitten voor je drankje, een verlichte bar en een binnenplaats waar vrolijk gekleurde picknick tafels en lampjes je opwachten. Als je daar niet vrolijk van wordt...

141 - 143 Shoreditch High St.

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0

The Crown and Shuttle

Dit is de perfecte pub als je nog wat tijd door moet brengen voordat je trein of bus van Liverpool Street Station vertrekt: het ligt vlakbij het station. Het interieur is een heerlijk allegaartje van kleuren en materialen, als contrast voor de ruwe bakstenen muren. De sfeer in de oude pub is ongedwongen en met lekker weer kun je buiten aan de picknicktafels in de binnentuin zitten. Ooit kwamen er koningen en koninginnen en in een vreemde twist of events deed het nog even dienst als stripclub.

226 Shoreditch High St.

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0

Translate

Translate zit recht onder een supertof hostel: Dictionary Hostel, in het hartje van de hippe wijk Shoreditch. Overdag is de pub rustig, en kun je er onder het genot van een goedkoop drankje rustig werken of bijkletsen op de bruine leren banken, maar 's avonds broeit het van de gezelligheid. Bonus is dat je 20% korting krijgt als je verblijft in het hostel, dus je hebt geen excuus meer nodig om door te gaan tot de zon opkomt.

12-14 Kingsland Road

Foto: David Holt, CC BY-SA 2.0

Doggetts Coat & Badge

Dit is misschien niet de gezelligste pub, maar het wint zonder twijfel de hoofdprijs voor het meest geweldige uitzicht. Deze pub ligt namelijk op de Southbank van Londen, vlak naast de Blackfriars brug, waardoor je een spectaculair uitzicht hebt over de grandioze St Pauls Cathedral. Geniet van het uitzicht op het terras of zie 's avonds de oude monumenten van Londen oplichten tegen de donkere hemel.

1 Blackfriars Bridge

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0