Vlieland is het kleinste waddeneiland met maar één dorp en iets meer dan duizend inwoners. Je zou het niet verwachten, maar dit mini-eiland heeft toch een hele ruime keuze aan gezellige restaurants. Van daghap tot driegangendiner, dit zijn de vijf leukste restaurants voor elk budget.

Gestrand Vlieland

Dit hippe restaurant ligt in de haven van Vlieland. Het interieur doet denken aan een juttersverzameling. Elke tafel en stoel is weer anders. Als je het leukste plekje hebt gevonden strijk je neer voor een ambachtelijke maaltijd. Van boerenlandbrood tot Hollandse scharretjes, je kunt hier de hele dag heerlijk eten.

Prijs: € 15,- voor een plate.

Havenweg 3

Foto: Daisy Scholte

De Herbergh van Flielant

Flielant met een 'f' klinkt heel ouderwets. Maar dit sfeervolle familierestaurant is alles behalve oubollig. De kok houdt van zijn eiland en alles wat het te bieden heeft. Hij kookt zijn Franse gerechten daarom het liefst met lokale producten. Wat dacht je van camembert met Vlielandse honing?

Prijs: tussen de € 16,- en € 25,- voor een hoofdgerecht.

Dorpsstraat 105

Foto: Daisy Scholte

Puur

Als er een universiteit op Vlieland zou staan, aten alle studenten hier. Simpel, gezellig en betaalbaar. Bij Puur eet je Italiaanse klassiekers of Spaanse tapas. De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de eigen moestuin. En als je echt in de luie vakantiemodus staat, dan komen ze jouw eten zelfs bezorgen.

Prijs: € 9,95 voor een pizza Margherita.

Dorpsstraat 83

Foto: Daisy Scholte

Restaurant Bravoure

Laat je wandelschoenen thuis en steek je in je mooiste outfit. Bij restaurant Bravoure eet je op chique! Ze zeggen dat dit het beste restaurant op Vlieland is. De ober in gestreken blouse met stropdas serveert geen eten maar kunstwerken. En de smaken zijn werkelijk betoverend.

Prijs: € 40,- voor een driegangenmenu.

Dorpsstraat 88

Foto: Daisy Scholte

Strandpaviljoen 't Badhuys

Aan de vloedlijn van de Noordzee ligt Standpaviljoen 't Badhuys. Met een afgeschermd terras zit je heerlijk uit de wind, terwijl je geniet van het weidse uitzicht van het Vlielandse strand. Hier kun je ontbijten, lunchen en dineren. Of heerlijk opwarmen met een Vlielandbitter na een lange strandwandeling.

Prijs: € 19,50 voor een hoofdgerecht.

Badweg 12

Foto: Daisy Scholte