Wil je van de gebaande paden af en ben je op zoek naar unieke dingen om te doen tijdens je citytrip? Dan is Berlijn echt de stad voor jou! Met deze vijf tips kom je zeker aan je trekken.

Unterwelten

Ga letterlijk Underground in Berlijn. Duik met één van de vijf verschillende tours, georganiseerd door Berliner Unterwelten, onder de stad. Ontdek oude bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Luister naar de verhalen van mensen die via de ondergrondse tunnels van Oost naar West probeerden te vluchten.

Brunnenstraße 105, berliner-unterwelten.de

Foto: Torsten Maue, CC BY-SA 2.0

Verlaten oorden

Berlijn heeft in en om de stad veel oude gebouwen staan die niet meer gebruikt worden. Begint ook jouw hartje sneller te kloppen bij het idee op ontdekkingstocht te gaan door oude scholen, vliegvelden, een ziekenhuis of verlaten zwembad? Met alle opties die Berlijn te bieden heeft kan je menig zondag vullen met expedities door verlaten oorden. Tip: Begin met het Blub zwembad en Beelitz-Heilstatten.

Beelitz-Heilstatten, station Beelitz-Heilstatten met de regiobahn

Blub zwembad, Buschkrugallee 64

Foto: Thilo Kalkbrenner, CC BY-SA 2.0

Street art tour

Deze tour is echt een must voor liefhebbers van het alternatieve Berlijn. Twee uur lang leidt een gids je langs de meest indrukwekkende, bijzondere street art door de hele stad. Je wandeling eindigt in een loods, waar je de graffiti-artiest in jezelf kunt loslaten!

HB55 Art Centre, Herzbergstraße 55, 10356 Berlijn

Foto: Wendelin Jacober, CC BY 2.0

Tempelhof

Het oude vliegveld is een ware must als je Berlijn bezoekt op een zomerse dag. Neem een barbecue en een tas met biertjes mee en geniet van de zomerse zon en mooie zonsondergang op deze bijzondere locatie. Om je heen zijn families aan het barbecueën en wordt er enthousiast gelongboard en gewindsurft: een combinatie die Tempelhof zo uniek maakt.

Hoofdingang Tempelhofer Damm

Foto: Karen Mardahl, CC BY-SA 2.0

Teufelsberg

In het westen van Berlijn ligt Teufelsberg, een gigantische heuvel gebouwd op puin. In de jaren '50 was hier een groot afluisterstation van de Amerikaanse geheime dienst gevestigd. Sinds 2011 kan je deze eyecatcher (want dat is het zeker, zo hoog gelegen en met de vijf radarbollen op het terrein) bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van deze plek en beklim de torens voor een machtig mooi uitzicht!

Teufelsseechaussee 10

_Foto: Thomas Siems, CC BY-SA 2.0_