Singapore heeft het imago van een saaie, steriele stad. Maar als je verder kijkt dan het zakencentrum met de hoge wolkenkrabbers, dan ontdek je een sprankelende stad met een mix van culturen en religies. Elke wijk heeft haar eigen identiteit en dat zorgt ervoor dat je in Singapore een mini-rondreis door Azië kunt maken.

De chaos van Little India

Zodra je voet zet in Little India voel je meteen dat de sfeer verandert. Het is drukker, chaotischer en kleurrijker. Hoge tempels met beelden van Hindoegoden domineren het straatbeeld, vrouwen in prachtige sari's doen inkopen in kleine Indiase winkeltjes en op elke straathoek vind je fantastische Indiase restaurants met de lekkerste gerechten. Een wereld van verschil met het moderne zakencentrum van Singapore.

Little India, Singapore

Foto: Karlijn Meulman

De hippe moslimwijk van Kampong Glam

Kampong Glam is de moslimwijk van Singapore en het belangrijkste herkenningspunt is de sprookjesachtige Sultan Mosque. Rondom de moskee barst het van de leuke straatjes met hippe winkels, gave restaurants en oude huizen. Lekker eten kun je overal in Singapore, maar Kampong Glam wint op culinair gebied misschien wel de hoofdprijs. Alleen de heerlijke Midden-Oosterse keuken is al een bezoek aan Kampong Glam waard.

3 Muscat Street, Singapore

Foto: Karlijn Meulman

De koloniale sfeer in downtown Singapore

Dat de Engelsen ooit heer en meester waren in Singapore zie je duidelijk in downtown Singapore. Het enorme cricketveld, de koloniale gebouwen, het beroemde Raffles Hotel: het zijn allemaal erfenissen van de Engelsen. Het is leuk om de architectuur te bekijken en vervolgens iets te gaan drinken op Clarke Quay. Aan de Singapore River zitten volop leuke restaurants en cafés en vooral 's avonds is het hier gezellig.

1 Beach Rd, Singapore

Foto: Karlijn Meulman

De kleurrijke markten van Chinatown

Chinatown is waarschijnlijk het meest toeristische deel van Singapore, maar zeker de moeite waard. De oude Chinese koopmanshuizen zijn mooi gerestaureerd, de wijk heeft veel historie en overal vind je gezellige markten. Wil je meer weten, dan is de gratis wandeling 'Red clogs down the five foot way' door Chinatown een aanrader. Een gids vertelt je alles over de interessante geschiedenis van Chinatown.

288 S Bridge Rd, Singapore

Foto: Karlijn Meulman

Shoppen met de hipsters in Haji Lane

Haji Lane is een smal straatje vol street art, leuke hipstercafés en hippe boetiekjes. De smalle pandjes zijn kleurrijk en je koopt hier de meest trendy, bijzondere kleding, interieurspullen, tassen en sieraden. Hier vind je geen standaard merken of ketens, de zaken worden gerund door lokale ondernemers en ontwerpers. Haji Lane is de perfecte plek om een middagje rond te lopen en kennis te maken met de creativiteit van de Singaporezen.

Haji Ln, Singapore

Foto: Karlijn Meulman