By Expedia Team, on August 10, 2017

De hoogtepunten van Kuala Lumpur in één minuut – van modern, snel en stedelijk naar traditioneel, meditatief en groen

Kuala Lumpur wordt door haar inwoners ook wel liefkozend KL genoemd. Deze stad is de hoofdstad van Maleisië en hier vind je moderne wolkenkrabbers, luxueuze winkelcentra en drukke straten. De meer dan 1 miljoen inwoners zijn afkomstig uit veel verschillende culturen en in alle delen van deze levendige stad zie je islamitische minaretten tussen christelijke kerktorens, Indiase tempels en Chinese pagoden.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=2iWrlRSkYfs']<br /><br />Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=2iWrlRSkYfs

Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video zie je de vele contrasten van Kuala Lumpur. Veel kijkplezier!

♦ Petronas Twin Towers ♦ (0:14)

Toen de Petronas Towers in 1999 werden geopend, waren ze in één klap de hoogste gebouwen ter wereld. Alhoewel deze titel sinds 2004 in handen is van Taipei 101, zijn de 452 meter hoge torens nog steeds een indrukwekkend gezicht. Een indrukwekkend element is de dubbele luchtbrug tussen de 41e en 42e verdieping.

Sultan Abdul Samad Building ♦ (0:25)

Dit prachtige gebouw, ontworpen in Moorse stijl, bevindt zich op Dataran Merdeka (het Onafhankelijkheidsplein) in het centrum van de stad. Het gebouw is genoemd naar de Sultan die aan de macht was toen het gebouw in 1897 werd voltooid. Het gebouw werd aanvankelijk door Britse koloniale heren gebruikt als overheidsgebouw. Tegenwoordig huist hier het ministerie van informatie, communicatie en cultuur.

Kuala Lumpur Bird Park ♦ (0:33)

Het grootste overdekte vogelpark ter wereld vormt het middelpunt van het 60 hectare grote Lake Gardens, een groene oase midden in de stad. In het KL Bird Park vind je meer dan 3000 vogels en de ene fluit nog harder dan de andere en ze trekken zich helemaal niets aan van alle bezoekers.

KL_view.jpg

Central Market ♦ (0:40)

Ontelbaar veel kraampjes bieden hier ongekend veel winkelmogelijkheden. De Central Market is al sinds 1888 in gebruik als handelsplek. De markt ligt dichtbij Petaling Street en je vindt er veel kunstenaars die hun traditionele, handgemaakte beeldhouwwerken, souvenirs en textiel te koop aanbieden.

Batu Caves ♦ (0:50)

Ongeveer 15 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur vind je grote kalkstenen grotten met daarin verschillende Hindoetempels. Op het plein voor de tempel staat een standbeeld van bijna 43 meter hoog van Hindoegod Murugan. Vanaf hier leidt een steile trap met 272 treden je naar de tempel. Ieder jaar bezoekt een groot aantal gelovigen de grotten voor het Hindoefestival Thaipusam.

Nachtleven ♦ (1:07)

Door de grote verscheidenheid aan bars en nachtclubs heeft Kuala Lumpur voor iedereen wel wat te bieden. Je vindt er swingende jazzclubs en Russische discotheken, maar ook exclusieve clubs en Hawaiiaanse bars. Welke muziek je ook leuk vindt om op te dansen, Kuala Lumpur heeft het te bieden. Dus trek je dansschoenen aan en doe mee met de feestende massa in deze leuke stad.

Heb je al zin gekregen om de hoofdstad van Maleisië te bezoeken? We hebben geweldige aanbiedingen voor Kuala Lumpur voor je!”