By Expedia Team, on August 30, 2017

5x de leukste dorpjes van Corfu

Corfu is een van de groenste eilanden van Griekenland en je kunt er geweldig mooie dagtochten maken. Daarnaast barst het er van de mooie dorpjes en stadjes, de één nog sfeervoller dan de ander. Corfu is een heerlijk veelzijdig eiland en ik vertel je graag over mijn favoriete dorpjes!

### Paleokastritsa

In Paleokastritsa draait alles om de fantastische kuststrook die dit dorpje rijk is. Het dorp zelf is pal tegen een berg aangebouwd, waardoor je vanaf vrijwel elk punt getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht. Er zijn een stuk of 5 baaitjes te vinden waar het water ontzettend helder is. Gek op mooie strandjes en groene vergezichten? Sla dan zeker Paleokastrista niet over.

Foto: Kimber Kox

### Acharavi

Acharavi biedt het beste van twee werelden. Het nieuwe gedeelte van het dorp is een echte badplaats waar het je aan niets ontbreekt, terwijl in het oude gedeelte de tijd een beetje stilgestaan heeft. In dit traditionele dorpje en haar achterland kun je mooie wandeltochten maken en genieten van het echte Griekenland. Daarnaast beschikt Acharavi over een strand van maar liefst 8 kilometer lang.

Foto: Daniel H, CC BY 2.0

### Glifada

Als je op zoek bent naar een badplaats waar het barst van de lokale bewoners, is Glifada the place to be. Hier komen de Grieken zelf naartoe om van hun vrije dag te genieten. Ik snap wel waarom: dit is echt een hemels stukje Corfu. Het dorpje en strand liggen beschut achter hoge, groene rotsen en de sfeer is er heerlijk relaxt. Ook voor watersport kun je hier prima terecht.

Foto: Kimber Kox

### Sidari

Ondanks dat Sidari een toeristisch plaatsje is, heeft het zijn charme niet verloren. Naast een prachtig zandstrand en gezellig centrum, beschikt Sidari ook over een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Het Canal d’Amour, oftewel het Liefdeskanaal, is een uniek natuurfenomeen dat je zeker niet mag missen. Dit natuurlijke kanaal is via erosie ontstaan en het is een heel fotogeniek plekje.

Foto: Kimber Kox

### Lefkimi

Lefkimi is een prachtig, traditioneel plaatsje in het zuiden van Corfu. Er zijn slechts een handjevol hotels te vinden en de lokale bevolking geniet er in de schaduw op het terras van een ijskoffie. Hier kun je heerlijk ronddwalen door smalle straatjes en langs de rivier die door het stadje loopt. Wie rust zoekt tijdens de vakantie, moet echt kiezen voor een verblijf in het heerlijk serene Lefkimi.

Foto: Kimber Kox