Elke ochtend staan de beste bakkers van Maastricht voor dag en dauw op om de lekkerste Limburgse vlaaien te bakken. Wanneer je eenmaal zo'n verse punt uit Maastricht hebt geproefd, wil je niks anders meer. Ik selecteerde voor jou de 5 beste vlaaienbakkers van Maastricht.

Bisschopsmolen

In hartje Maastricht ligt de oudste nog draaiende watermolen van Nederland: de Bisschopsmolen. Je kunt er een overheerlijke vlaai eten voor € 2,40. Beter nog, je kunt er ook je eigen vlaai maken met de hulp van een echte vlaaienbakker. Na afloop neem je jouw eigen vlaai natuurlijk mee naar huis. Nou ja...wat er nog van over is..

Stenenbrug 3

Foto: Daisy Scholte

Bakkerij Mathieu Hermans

In 2013 uitgeroepen tot beste vlaaienbakker van Nederland. Bakkerij Hermans staat bekend om de lekkerste, krokante korst en de beste Limburgse rijstevlaai. Je kunt er niet zitten voor een puntje, dus neem een vlaai mee naar huis en deel uit. Of niet. Een kleine vlaai kost € 7,25.

Zakstraat 9

Foto: Daisy Scholte

Peter Lemmens Patisserie en Chocolaterie

Je moet er het centrum van Maastricht voor verlaten, maar dat is dan ook echt de moeite waard. Alle vlaaien in deze patisserie worden nog steeds gemaakt zoals wijlen vlaaienbakker Peter Lemmens dat bedoeld heeft. Voor de kersenvlaai met deksel komen de mensen steeds weer terug. Een puntje vlaai met een kop koffie kost € 4,35.

Glacisweg 30H

Foto: Daisy Scholte

Patisserie Royaal

Een begrip in Maastricht en omgeving. In het ambachtelijke familiebedrijf worden al sinds 1929 de lekkerste vlaaien gebakken. Het geheim van de heerlijke rijstevlaai? De amandel die ze door de vulling doen. Je kunt er geen puntje kopen, maar wel een eenpersoonvlaai voor € 3,25 die je in de winkel kunt opeten.

Wijcker Brugstraat 13

Foto: Daisy Scholte

Bread & Delicious

De modernste bakkerij van Maastricht is Bread & Delicious. De bakker opende zijn deuren in 2009 en bakt sindsdien alles zelf in de grote, open bakkerij. Het stijlvolle interieur maakt het een leuke plek om neer te strijken voor een high tea met vlaai en gebak. Een kop koffie en een stuk rijstevlaai kosten € 4,25.

Stationsstraat 23

Foto: Daisy Scholte