Peru is zo kleurrijk en divers als de fraaie kleden die er vandaan komen. Van droge vlaktes tot eeuwenoude Inca ruïnes en rieten eilanden. Voor dit Zuid-Amerikaanse land moet je echt de tijd nemen, want er is zoveel bijzonders te zien en te beleven. Een bezoek aan Machu Picchu staat op de bucketlist van heel veel reizigers. Terecht. Maar maak het lijstje dan helemaal af met deze 5 wonderbaarlijke plekken in Peru.

Titicacameer

Het Titicacameer is niet alleen het grootste meer van Zuid-Amerika; het is ook het hoogste meer ter wereld! Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is drijven er tientallen kunstmatige eilandjes op het water. De bewoners hebben hun eilanden van riet gebouwd. Een bezoek aan de drijvende dorpjes is een onvergetelijke ervaring. De bodem wiebelt onder je voeten en als je niet oppast krijg je natte sokken.

Foto: Daisy Scholte

Altiplano

De Altiplano is een gigantische bergplateau dat zich uitstrekt over Peru, Bolivia en Argentinië. Op een hoogte van 3.700 meter verandert het Peruaanse landschap van vruchtbare maïsvelden in uitgestrekte vlaktes met vlassig gras en grazend vee. De ijle lucht, de wind en de kou maken het een ruig en onherbergzaam gebied met dramatische vergezichten. De Inca's zagen de schoonheid van de Altiplano en bouwden daar een groot deel van hun rijk.

Foto: Daisy Scholte

Taquile eiland

Midden op het Titicacameer ligt het heuvelachtige eilandje Taquile. In de tiid van de Spaanse heerschappij werd Taquile gebruikt als gevangenis. Nu woont er een kleine en zeer creatieve gemeenschap. De bewoners maken prachtige kleding en kleurrijke tapijten. 'Wees niet lui' is het motto van de bewoners. De vrouwen weven en de mannen breien letterlijk de hele dag door. Geweldig om te zien.

Foto: Daisy Scholte

Machu Picchu

Machu Picchu is voor veel mensen dé reden om naar Peru te komen. Het wereldwonder is één van de best bewaard gebleven Inca ruïnes. Tot op de dag van vandaag gaat het bouwwerk gehuld in mysteries. Was het een stad, een heilige plaats, een koninklijk paleis? Wie zal het zeggen? Één ding is zeker; een bezoek aan Machu Picchu mag niet ontbreken tijdens je reis door Peru.

Foto: Daisy Scholte

Cusco

De keizerlijke stad Cusco was ooit de hoofdstad van het Incarijk. Deze stad is als het ware een samenvatting van de geschiedenis van Peru. Hier vind je een mix van ruïnes van primitieve Inca-tempels, indrukwekkende kathedralen van de Spaanse heerser en moderne restaurantketens. Cusco is niet alleen de toegangspoort naar Machu Picchu, maar zeker ook een stad die het ontdekken waard is.

Foto: Daisy Scholte