Beijing zou je de cultuurhoofdstad van de wereld kunnen noemen. In de stad staan wel vier UNESCO werelderfgoederen en één wereldwonder. Maar er is nog veel meer wat je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Chinese hoofdstad. Dit zijn de zeven must-see's in Beijing.

Verboden Stad

In het hart van Beijing ligt het eeuwenoude paleis van de voormalige keizers van China. Vijfhonderd jaar lang was het verboden terrein voor de gewone burger. Nu is het paleizencomplex een nationaal symbool waar elk jaar meer dan tien miljoen bezoekers op af komen. Een plek die je niet mag overslaan.

4 Jingshan Front St, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China

Foto: Daisy Scholte

Chinese Muur

De Chinese Muur staat op de bucketlist van elke globetrotter. Een bezoek aan het zesduizend kilometer lange wereldwonder begint in de hoofdstad Beijing. Boek een georganiseerde tour of ga op eigen houtje en laat je betoveren door dit sensationele bouwwerk. De beste plek om de muur te bewonderen is het dorpje Zhuàngdàokou.

Huairou, China, 101405

Foto: Daisy Scholte

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis was ooit het vakantiehuis van de Chinese keizers. De traditionele, oosterse tuinen aan het groene meer vormen een oase van rust in de drukke stad. De keizer liet een winkelstraat bouwen zodat zijn vrouw en kinderen voor even konden meedoen met het dagelijkse leven. Iets wat normaal gesproken voor hen verboden was.

19 Xinjiangongmen Rd, Haidian Qu, China, 100000

Foto: Daisy Scholte

Hutongs

De hutongs in Beijing zijn het kloppende hart van de stad. Hier wonen de Chinezen hutje mutje op elkaar in kleine huisjes. Dwalend door het doolhof van steegjes wandel je langs traditionele familierestaurants en schattige winkeltjes. De leukste manier om de hutongs te ontdekken is per fiets.

Da Hu Tong, Chaoyang Qu, Beijing Shi, China, 100018

Foto: Daisy Scholte

Plein van de Hemelse Vrede

Het Plein van de Hemelse Vrede is het grootste openbare plein ter wereld. De bekende dictator Mao Zedong liet het plein bouwen en wilde zeker weten dat miljoenen mensen hem vanaf die plek konden toejuichen. Bijna zeventig jaar later komen toeristen nog steeds voor een selfie met zijn grote portret.

Dongcheng, China

Foto: Daisy Scholte

De Tempel van de Hemel

Als de bewoners van Beijing de drukte van de stad ontvluchten zoeken ze het liefst een plekje in het gras rondom de Tempel van de Hemel. In dit serene park kwamen de keizers om te bidden voor een goede oogst. Nu is het een plek van verbijsterende schoonheid waar locals graag samenkomen.

1 Tiantan E Rd, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China

Foto: Daisy Scholte

Drum & Bell Towers

De twee torens met grote bellen en trommels staan recht tegenover elkaar aan een klein plein in de binnenstad van Beijing. Ooit zijn de Drum & Bell Towers gebouwd als mega-muziekinstrumenten, maar later werden ze gebruikt om de tijd aan te geven. Vanaf 10:30 uur wordt er elk uur kort op de trommels geslagen.

ShiChaHai, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China, 100009

Foto: Daisy Scholte