India is bijna zo groot als de helft van Europa. Daar reis je niet zomaar even doorheen. Om je op weg te helpen, zet ik de 7 belangrijkste hoogtepunten voor je op een rijtje. Nu is het aan jou om een keuze te maken tussen deze geweldige bezienswaardigheden.

De magische Taj Mahal

Een bezoek aan India is pas compleet na een bezoek aan de beroemde Taj Mahal. Sommigen denken dat het wereldwonder een paleis is. Maar in werkelijkheid is het een gigantische graftombe, die de keizer voor zijn overleden vrouw liet bouwen. Elke dag bezoeken honderden mensen het fenomenale bouwwerk. Zorg dat je voor zonsopgang in de rij staat om de drukte te vermijden en het perfecte plaatje te schieten.

Dharmapuri, Forest Colony, Tajganj, Agra, Uttar Pradesh 282001, India

Foto: Daisy Scholte

De roze stad Jaipur

Het ultieme India ervaar je in Jaipur. De stad ligt in het hart van de flamboyante staat Rajasthan. Hier zijn de huizen in 50 tinten roze geverfd en dragen mannen tulbanden in alle kleuren van de regenboog. In Jaipur breng je een bezoek aan het indrukwekkende Amber Fort, wandel je over de drukke bazaar en ga je naar een Bollywoodfilm in de hysterische Raj Mandir Cinema.

C-16, Bhagwan Das Rd, C-Scheme, Panch Batti, C Scheme, Ashok Nagar, Jaipur, Rajasthan 302001, India

Foto: Daisy Scholte

Tropisch Goa

Wil je bijkomen van de gekte van India? Dan is Goa the place to be. De tropische kuststaat is een populaire badplaats voor reizigers. Nestel je in een hangmat, terwijl je geniet van een verse kokosnoot of zoek een plekje op het terras van een van de vele hippe restaurants. Goa is een waar paradijs voor surfers en liefhebbers van yoga. Eén ding is zeker; hier kom je helemaal tot rust.

Palolem, Canacona, Goa 403702, India

Foto: Daisy Scholte

De ruïnes van Hampi

In Hampi waan je je voor even op een andere planeet. Het landschap ligt bezaaid met roodbruine keien in alle maten. Maar dat is niet alles. Hampi is de verzamelplaats van tientallen eeuwenoude ruïnes, omgeven door mythen en legenden. Het moeilijk te zeggen wat meer indruk maakt: het adembenemende landschap of de magische ruïnes. Je moet het met eigen ogen zien.

Hampi, Karnataka 583239, India

Foto: Daisy Scholte

Spiritueel Varanasi

In Varanasi begeef je je letterlijk tussen leven en dood. Duizenden mensen reizen elke dag af naar de spirituele stad om zich te wassen in de heilige rivier de Ganges of om hun doden te cremeren aan de kade. Tijdens een boottocht op de rivier kun je de hectische stad rustig in je opnemen. Een bezoek aan het dagelijkse avondritueel op de rivierkade mag je niet missen!

Dashashwamedh Ghat Rd, Ghats of varanasi, Godowlia, Varanasi, Uttar Pradesh 221001, India

Foto: Daisy Scholte

Backwaters van Kerala

De Indiërs noemen Kerala 'God's own country' en dat is niet voor niets. De wuivende palmbomen, de schitterende kustlijn, de uitgestrekte rijstvelden en het doolhof aan rivieren en meren maken de deelstaat tot een waar paradijs. Dobber op het labyrint van smalle kanalen in een traditionele houseboat. Terwijl je geniet van de zachte bries in je gezicht, bereidt een kok vers gevangen vis voor de lunch. Life's good in God's own country.

Thazhupu Cherthala, Alleppy, Kerala 688540, India

Foto: Daisy Scholte

Bruisend Mumbai

Wie zegt dat je de chaotische steden van India beter kunt overslaan, is nog nooit in Mumbai geweest. In deze bruisende stad worden al je zintuigen geprikkeld. Daarom wordt Mumbai ook wel het 'New York' van India genoemd. En dat is terecht! Bewonder historische bouwwerken, wandel over de gezellige promenade, ontdek de leukste markten, proef van het lekkerste street food en duik in het sfeervolle nachtleven.

Apollo Bandar, Colaba, Mumbai, Maharashtra 400001, India

Foto: Daisy Scholte