Toronto is de stad van films, media en een indrukwekkende skyline. Met de 553 meter hoge CN Tower, tot 2007 het hoogste gebouw ter wereld, als blikvanger. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Ontdek deze verrassende tips met een beetje hulp van deze tips van de locals.

Smullen voor foodies

Als je lekker wilt eten of lekker wilt koken, dan ga je naar St Lawrence Market. Die vindt al sinds 1803 in een prachtig historisch gebouw plaats. Tegenwoordig huisvest het meer dan 120 gespecialiseerde voedselverkopers en enkele restaurantjes met de nadruk op verse, biologische en lokale ingrediënten. De maaltijden en de ingrediënten die je hier vindt, zijn zelfs voor Canadese begrippen prijzig, maar de kwaliteit is er ook naar.

92-95 Front Street East, Toronto, ON M5E 1C3, Canada

Foto: Ian Muttoo, CC BY-SA

De hipste wijk van de stad: Queen Street West

Queen Street West, volgens Vogue de op één na hipste wijk van de wereld (na Tokyo's Shimokitazawa), is geliefd bij vele Torontonians. Je hebt een dikke portemonnee nodig om hier te shoppen, maar de vele art galeries en de Grafitti Alley zijn voor iedereen te bewonderen. Deze bijna kilometer lange steeg wordt algemeen beschouwd als de beste plek in de stad om de werken om de werken van lokale en internationale graffitikunstenaar te ontdekken.

Queen Street West, Toronto

Foto: gruntzooki, CC BY-SA

Kersenbloesem in High Park

Tussen eind april en begin mei is de beste tijd om Toronto's High Park op haar mooist te zien. Slechts een week bloeit dan de kersenbloesem die oorspronkelijk uit Japan komt. Zorg dat je in alle vroegte in het park bent, want dit schouwspel is een jaarlijks hoogtepunt voor elke Torontonian. Ook buiten het seizoen is het park een heerlijke plek voor hardlopers en fietsers.

1873 Bloor St W, Toronto, ON M6R 2Z3, Canada

Foto: Loozrboy, CC BY-SA

Slenteren over Kensington Market

Kensington is een bijzondere wijk van Toronto. De kleurrijke huizen en muren met graffiti zorgen voor een echt hippie-sfeertje. Een gevoel dat nog eens versterkt wordt door de excentrieke types die hier wonen en werken. De winkeltjes die ze uitbaten, hebben een hoog 'Bob-Marley-meets-Wereldwinkel-gehalte'. De wijk is nog leuker op de regelmatige autovrije zondagen wanneer er een grote tweedehands markt ontstaat met muziek en foodtrucks.

Kensington Ave, Toronto, ON M5T 2K2, Canada

Foto: PETERVALADOR, CC0 1.0

Brunchen bij Cora's

Elke zondag gaan de inwoners van de binnenstad van Toronto massaal brunchen. Het is het moment van de week om bij te praten met vrienden en familie. Doe mee en trotseer de rijen wachtenden bij één van de ketens van Cora's voor feestelijke pannenkoeken of wafels met een berg fruit. De porties zijn enorm maar de serveersters geven je graag een doggy bag mee.

27 Carlton St, Toronto, ON M5B 1L2, Canada

Foto: Tikva Looijen

Lekker eten in Chinatown

Drukke straten, goedkope kleding, beauty producten, Aziatische toko's en kleurrijke winkeltjes vol eigenaardigheden. Toronto's Chinatown is een compacte wijk vol geuren en kleuren. Er is geen betere plek in de stad om goedkoop en goed te kunnen eten. Probeer je bezoek te timen met speciale feestdagen zoals het Chinese nieuwjaar voor de ultieme Chinatown-ervaring.

Chinatown, Toronto, ON M5T, Canada

Foto: The City of Toronto, CC BY 2.0

Rust op de Toronto Islands

De eilanden voor de kust zijn de plek waar je naar toe gaat om even weg te zijn uit de drukke stad. Ga hardlopen of huur een fiets of bootje om het eiland te verkennen. Vanaf de stranden en de restaurantjes heb je uitzicht over de skyline van de stad. Voor kinderen is er Centreville, een ouderwets pretparkje met treintjes, kinderboerderij en andere atracties. Het is mischien te tam voor tieners maar geweldig voor jonge kinderen.

21 Avenue of The Islands, Toronto, ON M5J 1A1, Canada

Foto: Tikva Looijen