Eten zoals de Duitsers dat doen? In dit artikel drie restaurants waar je kunt genieten van traditionele Duitse gerechten. Zoals Schnitzel en Eisbein. En heb jij wel eens gehoord van Maultasche?

Carls Brauhaus

Het is een vaak gehoord en gebruikt cliché: Duitsers eten alleen schnitzels en drinken bier wanneer ze maar kunnen. Hoewel we weten dat dit heus niet altijd het geval is, kan het soms wel zo zijn. Lekker traditioneel Duits en lekker veel, zoals het hoort. Bier en schnitzel zijn net zo Duits als pizza Italiaans is, dat zal niemand ontkennen.

Food Traditioneel Duits eten

Wanneer je in Stuttgart bent en wilt genieten van een traditionele Duitse maaltijd met een groot glas bier erbij in een authentieke en representatieve omgeving, ga dan naar Carls Brauhaus bij de Schlossplatz. Ze serveren er schnitzel zoals het hoort, in de levendige sfeer van een Duitse herberg.

Food Carls Brauhaus

Carls Brauhaus
Stauffenbergstraße 1
70173 Stuttgart
+49 711 25974611

Traditie en revolutie komen samen: De Maultasche

Wat voor Zwabense keukenmeiden vroeger een tijdrovende klus was, wordt tegenwoordig supersnel vanuit foodtrucks geserveerd in een snackbox. Tja, tijden veranderen... maar de smaak blijft hetzelfde!

Ik heb het hier over de Herrgottsbscheißerle, door buitenlanders (en niet-Zwabense Duitsers) beter gekend als Maultaschen (een soort ravioli). Al leven we in een tijd waar we onze vleesetende gewoonten in de vastentijd niet meer hoeven te verbergen, sommige tradities blijven net dezelfde. De Zwaben zijn dol op Maultaschen en eten ze waar dan ook: gezellig met het hele gezin in de keuken, uit een grote, borrelende pan, of tussen de vergaderingen op het werk door.

Food Traditioneel Duits eten

Een lunchbox vol met deze Zwabense specialiteit, met Zwabense aardappelsalade en een cola. En als extraatje wordt er nog een lepel jus over gegooid. De Fritten (friet) van Stuttgart en omgeving moeten zwemmen! Of wat dacht je van Maultasche in een pretzelbroodje? De Zwaben zijn gewoon dol op het combineren van hun culinaire voorkeuren en nodigen je dan ook uit om deze mix van Duitse lekkernijen uit te proberen. Dus kom naar de Kronprinzenstraße 24 in Stuttgart!

De Stuttgart Meatery
Kronprinzenstraße 24
Stuttgart

Volkskammer

Kalter Hund (koude hond) op je bord? Of liever Falscher Hase (valse haas) in de pan? Aubi in je glas? Dit klinkt allemaal een beetje als geheimtaal, toch? Nee hoor, het zijn allemaal Oost-Duitse gerechten die geserveerd werden in de oude DDR, geen idee wat ze betekenen. Dus dat is een goede reden om een culinaire reis door de tijd te maken!

Food Volkskammer

Berlijn is niet alleen de hippe, creatieve hoofdstad, maar ook de perfecte plek om een vleugje van de Duitse geschiedenis op te snuiven. In de Volkskammer, in het oosten van de stad, kun je genieten van echte Ostalgie (oftewel nostalgie naar de oude levensstijl in Oost-Duitsland).

Food Traditioneel Duits eten

Het interieur grijpt terug naar de jaren 70 en 80, met huisgemaakte, stevige porties eten op het menu, zoals Shopska-salade (overgenomen van de kameraden uit Bulgarije), Eisbein of Ketwurst, een Oost-Duitse hotdog geserveerd met tomatensaus in plaats van Amerikaanse ketchup. Kortom: een onmisbare ervaring, zonder hordes toeristen.

Volkskammer
Straße der Pariser Kommune 18b
10243 Berlijn
+49 30 20687549

Door: Pomme des Garcons