Een weekendje met de kinderen naar Amsterdam? Dat kan gewoon! Of het nou regent of een stralende dag is: er is altijd wat te doen in de hoofdstad. Klimmen en klauteren voor kleuters en een wereld vol wetenschap voor nieuwsgierige kids. Mirjam en haar dochter Meis nemen je mee langs hun drie favoriete uitjes in Amsterdam.


Amsterdamse Bos

De Geitenboerderij Ridammerhoeve ligt midden in het schitterende Amsterdamse Bos. Het stadse natuurgebied is drie keer zo groot als Central Park in New York. Net als in de Amerikaanse versie is hier altijd wat te beleven. Met mooi weer kun je zwemmen in De Grote Vijver, kanoën door de beekjes en hoog in de bomen slingeren in het Fun Forest. In de winter zijn er avontuurlijke wandelingen en kun je meedoen met kinderyoga op de hooizolder van de Geitenboerderij.

Amsterdamse Bostheater

Wandel door knusse bospaden, begeleid door sfeervolle lampjes naar de tribune van het Amsterdamse Bostheater. Het sprookjesachtige toneel is het stralende middelpunt van het natuurgebied. Concerten, theater en kindervoorstellingen vullen het podium. Een mooie afsluiter van een actieve dag in het Amsterdamse Bos.

Amsterdamse Bos_VisualHunt.jpgFoto: Matthew Pennell via Visual Hunt / CC BY

Amsterdam-Oost

De multiculturele buurt Amsterdam-Oost is een populaire plek onder locals. De hippe koffietentjes en originele restaurants schieten er als paddenstoelen uit de grond. In het Oosterpark zijn het hele jaar door festivals. Aan de andere kant van Oost ligt het Flevopark. Het grote park heeft een buitenbad en een meertje waar je in de zomer kunt zwemmen. Aan de rand van het Flevopark ligt Jeugdland. Daar kunnen kinderen het hele jaar door heerlijk spelen, hutten bouwen en meedoen aan allerlei activiteiten. Er is altijd wat te doen.

Zeeburg

Zeeburg is het oude havengebied van Amsterdam. De Zeeburgerdijk verbond ooit de hoofdstad met handelssteden Muiden en Naarden. Nu is Zeeburg een snelgroeiend en modern deel van de stad. Een wandeling door de buurt laat goed zien hoe de stad zich heeft uitgebreid met kunstmatige eilanden, lange dijken en grote gemalen. Vanaf de Westelijke Merwedekanaaldijk heb je een gaaf uitzicht over het Flevopark.

Amsterdam Nemo_Pixabay.jpgFoto via Pixabay

Amsterdam Centraal

Het kopergroene gebouw van het NEMO Science Museum is vanaf Amsterdam Centraal Station al goed te zien. Maar voordat je die kant op loopt moet je je nog even omdraaien naar het stationsgebouw. Het is één van de mooiste gebouwen van de stad. Het station is het kloppende hart van Amsterdam. Hier pak je de trein, tram, metro, boot, bus of zelfs de fiets naar elke plek in de hoofdstad.

Scheepsvaartmuseum

Van NEMO naar het Scheepsvaartmuseum is nog geen vijf minuten lopen. In het zeventiende eeuwse pakhuis ontdek je hoe de scheepvaart Nederland heeft gemaakt tot wat het nu is. Met interactieve tentoonstellingen en avontuurlijke ontdekkingstochten voor kinderen reis je door 500 jaar maritieme geschiedenis. Het hoogtepunt is de replica van het beroemde V.O.C.-schip de Amsterdam.

Over Mirjam en Meis

Trouwambtenaar en Amsterdamexpert Mirjam woont al 20 jaar met plezier in de hoofdstad. Met haar zesjarige dochter Meis gaat ze er graag op uit en ontdekken ze samen de mooiste pareltjes van de stad. In deze video deelt zij haar favoriete activiteiten voor actieve ouders met nieuwsgierige kinderen. De video is gemaakt door reisjournalist en filmmaker Daisy Scholte.