Reisblogger Anouk houdt van schrijven en blogt al een jaar of acht. Ze is niet alleen dol op reizen, maar ook op eten. Deze passies komen samen op haar blog My Delicious Journey. Haar favoriete bestemming als het om eten gaat is geen grote verrassing, maar het land waar ze het minst lekker heeft gegeten misschien wel... Een interview!

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Ik ben Anouk Liebers, 25 jaar, student Business, IT & Management (online marketing en communicatie) en daarnaast ben ik blogger op My Delicious Journey. Ik woon in de omgeving van Nijmegen, een stad waar ik graag nieuwe hotspots mag ontdekken en waar ik veel shopzaterdagen en brainstormsessies voor mijn studie en blog met glazen wijn heb versleten.

Reisblogger Anouk van My Delicious Journey

Ik ben dol op reizen, omdat het mij inspireert, rust en nieuwe inzichten geeft. Ik ben een nieuwsgierig aagje en de honger naar nieuwe dingen kan door reizen worden gestild. Ik vind het bijzonder om te zien hoe mensen leven in andere werelddelen, in andere landen. Het is mooi om te zien hoe andere volkeren in het leven staan en hoe zij de wereld zien. Ik heb leren genieten van het leven door in aanraking te komen met andere culturen en dat maakt het reizen zo fijn. Wij Nederlanders zijn zo gehaast, alles moet vrijwel niets mag, we eten op vaste tijdstippen, lunchen binnen 5 minuten met een boterham en voor het ontbijt neemt de helft van ons land de tijd nog niet misschien. Kijk naar de Italianen, die slaan 's ochtends hun favoriete kopje cappuccino echt niet over, lunchen in de lente en de zomer in het park en werken dan gewoon wat langer door, om pas om 20:30 aan tafel te schuiven. We kunnen nog veel leren als nuchtere Hollanders.

interview met reisblogger Anouk Toronto

Wanneer ben je begonnen met je blog My Delicious Journey, en waarom?
Ik blog op dit moment al zo'n acht jaar (met de CU2 blogs meegerekend;-)). Zes jaar geleden begon ik met bloggen op een eigen domein. Daar schreef ik over reizen, eten, fashion, beauty en interieur, een allegaartje. In het begin was dat fijn. Daar kon ik mijn ei kwijt. Maar na een aantal jaar voelde het niet meer als 'Anouk'. Tijd voor verandering en tijd om een meer volwassen blog te creëren. In september 2014 besloot ik dat er op 1 januari 2015 een nieuwe blog live moest staan en zo geschiedde. Met champagne, een goed feest (want oud & nieuw) en een reis naar Lille werd My Delicious Journey geboren. Mijn allergrootste passies op een plek. Eten, reizen, schrijven en fotograferen. Wat kan een mens voor zijn hobby nog meer wensen?

Waar houd je je - naast bloggen en reizen - nog meer mee bezig?
Koken & eten. Naast reizen zijn bakken, koken en genieten van eten met een glaasje wijn erbij echt een van mijn grootste hobby's. In mijn 'later-als-ik-groot-ben-huis' staat de keuken centraal en daar kunnen het liefst wel 80 mensen aanschuiven. Daarnaast vind ik het heerlijk om lange wandelingen met de hond te maken in de natuur, samen met mijn vriend, zusjes of vriendinnen een avond te kletsen en films te kijken, een weekend te shoppen in een andere stad en om boeken te lezen (of eerder verslijten). Ik ben op dit moment bezig met afstuderen en hoop dat in juni af te ronden. Daarnaast werk ik nog als PR & Communicatiemedewerker bij het Student Research Center en schrijf en fotografeer ik af en toe voor bedrijven.

interview met reisblogger Anouk Urbino, Italië

Naast reizen is eten een van je passies. Wat is je favoriete bestemming als het om eten gaat?
Italië! Pasta's, pizza's, heerlijke wijn, maar in de zomer hebben ze ook het lekkerste fruit en de meest zoete tomaten die ik ooit ergens heb geproefd. Ook verse vis, het ijs, de risotto, citroen door veel maaltijden. Ik kan nog wel even doorgaan ben ik bang...

Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit in het buitenland hebt gegeten, en... wat het smerigste?
Oef, dat is een hele lastige. Ik denk dat ik vooral enorm verrast was door de keuken van Israël. Wat een fantastische kleuren, geuren en smaken heeft het eten daar. Tahin, saffraan, granaatappelsap en mijn favoriet? Humus en falafel. Dat staat hier tegenwoordig elke week op tafel!

In Frankrijk at ik ooit een stuk vlees dat eigenlijk alleen uit vet bestond. Bij de eerste hap gruwelde ik al enorm. Het glibberde gewoon van je vork af. Daarna dacht ik te kunnen genieten van een heerlijk toetje. Dat was zo zuur dat mijn kaken er drie weken later nog zeer van deden. Ook zaten er klonten in en rook het naar rotte eieren. Nee, na een hap was ik genezen. Helaas heb ik daardoor lange tijd gedacht dat de Franse keuken verschrikkelijk was. Inmiddels weet ik beter, maar dat was een slechte kennismaking.

interview met reisblogger Anouk In Tel Aviv, Israël

Je hebt een paar jaar geleden voor een stage in Venetië gewoond. Hoe heb je dat ervaren?
Dat is samen met mijn zomer studeren in New York het mooiste dat ik ooit heb gedaan in mijn leven. Vooral in Venetië ben ik enorm gegroeid en volwassen geworden. Voor het eerst op eigen benen staan en dan direct een paar maanden zonder hulp nabij. Je leert niet alleen jezelf kennen, maar tegelijkertijd ontmoet je zoveel andere mensen, andere culturen. Het was echt een grote droom. Ik stond elke dag op met een grote glimlach en ging ermee naar bed. In Venetië heb ik gewerkt als courier. Dit betekent dat je voor een organisatie (zelf deed ik het voor Eurocamp) de mobile homes schoonmaakt. Daarnaast hield ik de administratie bij en moesten we 's avonds wat rondjes over de camping fietsen om te praten met de gasten, te vragen hoe het ging en of wij ze ergens mee van dienst konden zijn. Het is hard werken, maar daarnaast geniet je van je vrije tijd op het strand, in de natuur, de lokale markten. Ik kan het iedereen aanraden!

Interview met Anouk van My Delicious Journey Schorten passen in Amish Country, Pennsylvania

Welke reizen heb je op de planning staan dit jaar?
We zijn net terug uit Berlijn en hebben de komende maanden Antwerpen, Slovenië en de Dolomieten in Italië al gepland staan. Wanneer ik afstudeer willen we in september drie weken naar Zuid-Afrika en ik hoop in november terug te gaan naar New York.

Welke drie dingen heb je altijd bij je op reis?
Mijn pinpas, camera en telefoon. Maar eigenlijk is dit lijstje veel langer. Oh, wat dacht je van mijn paspoort. Natuurlijk gaat die mee! Daarnaast heb ik altijd een hammamdoek bij me. Handig als dekentje in het vliegtuig, als laken op het strand, als omslagdoek wanneer je bedekte schouders moet hebben en om mee te nemen tijdens wandeltochten. Een vitamine-c spray en een crème gaan ook altijd mee. Mijn huid is namelijk niet zo dol op vliegen.

interview met reisblogger Anouk Anouk op Ibiza

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik moet zeggen dat ik steeds minder blogs echt volg. Degene die mij inspireren volg ik vooral op Instagram, Facebook en Twitter. Die kanalen kan je overal 'even snel checken'. Wanneer ik vakantie heb lees ik wel wat meer blogs, puur omdat er dan iets meer rust in je hoofd zit en je de tijd kunt nemen bij het eerste kopje koffie s' ochtends om relaxt te lezen. Voor fijne droomverhalen ga ik dan naar whatabouther.nl, voor persoonlijke notes tussendoor naar stylespy.nl, foodtravelphotography en travellifestyle. Voor mijn foodinspiratie kijk ik graag op foodloveandhappiness en eetspiratie.nl. Van Wearetravellers word ik enorm vrolijk en voor een dosis New York ga ik naar sistersandthecity.nl

Heb je tips voor beginnende reisbloggers?
Maak een plan. Kijk naar wat er nog niet is, maar blijf vooral dichtbij jezelf.

_Op de hoogte blijven? Volg Anouk dan via haar blog My Delicious Journey, Facebook, Twitter en Instagram._