De Nijmeegse Vierdaagse is een goeie reden om naar de Gelderse stad te reizen. Als ik er dan toch ben, blijf ik natuurlijk even hangen om Nijmegen zelf ook te ontdekken. Want ik heb gehoord dat de oude stad hartstikke hip is. Toffe winkeltjes, leuke restaurants en natuurlijk het bekende Kronenburgerpark. Ik moet toegeven dat ik nog nooit echt in de stad ben geweest, dus ik ben heel erg benieuwd. Het weer zit helaas niet zo mee (code rood!), maar daardoor laat ik me echt niet tegenhouden.
Nijmegen
Tussen de buien en rondvliegende takken door, verplaats ik me van de ene hotspot naar de andere en zet deze vijf favorieten voor je op een rijtje:****

1. Kronenburgerpark
Op zoek naar geluk in Kronenburgerpark. Dat liedje van Frank Boeijen, daar ken ik die naam natuurlijk van. Nu het nog droog is, lijkt het me slim om daar als eerste naartoe te gaan. Het parkligt midden in de stad en is een oase van groen. Nu is het gras nat en met de deze weersvoorspellingen is het geluk van Frans Boeijen even ver te zoeken. Maar het park is er niet minder mooi door.

Kroneburg park Ik kan me voorstellen dat je hier met mooi weer heerlijk kunt picknicken langs het water.

nijmegen
2. Waalkade** De Waalkade is het stukje tussen de Waalbrug en de Spoorbrug en ligt aan de rand van het centrum. Hier heb je een mooi uitzicht over de Waal en de Waalbrug. De grote boog ken je misschien wel van de Vierdaagsefoto's. Het is een populaire plek voor fotografen om de lange stoet van wandelaars vast te leggen. Langs de kade kun je heerlijk binnen of buiten zitten op één van de vele terrasjes en genieten van de gigantische schepen die af en toe voorbij varen. Het is nog vroeg en daarom vrij rustig, dus maak ik lekker een ontspannen wandeling langs het water. **Waalkade****

Waalkade

Langs de Waalkade vind je ook het Nationaal Fietsmuseum Velorama, waar je de geschiedenis van de fiets kunt zien. Van loopfiets tot stadsfiets en alles ertussen. Als het gaat regenen moet ik daar maar gaan schuilen.

3. Hippe Honigfabriek
Oude fabrieken die omgetoverd zijn tot hippe ontmoetingsplaatsen. Je ziet het steeds meer en ik houd er zo van! Wat een fijne hotspot is het Honigcomplex. In de fabriek werd tot 2009 nog soep gebrouwen, nu zijn het koffie, meubels en muziek die hier worden gemaakt. Met de (ov-) fiets is het complex ongeveer tien minuutjes van het station. Gaan! Want er is genoeg te doen op het bruisende industrieterrein.

Honigcomplex Met 'code zon' is het hier sowieso een gezellige bedoening.

Honigcomplex In de fabriekspanden hebben creatieve ondernemers hun onderkomen gevonden. Met onder andere een koffiebranderij, meubelmakers en een trampolinecentrum. Topper op mijn lijstje is café Stoom. Een hippe bar met bijzondere biertjes van kleine brouwerijen. De meest bijzondere biertjes komen van de Nijmeegse brouwerij Oersoep, die er pal naast zit.

4. Oudste winkelstraat van Nederland
Of Nijmegen de oudste stad van Nederland is, daar verschillen de meningen een beetje over. De één zegt Maastricht, de ander weer Voorburg. Maar dat de Lange Hezelstraatin Nijmegen de oudste winkelstraat is, daar is iedereen het over eens. En oud betekent niet saai. Integendeel. Wat een tè leuke straat om te winkelen. Niet goed voor mijn portemonnee!
Lange hezelstraat Het valt me op dat er vooral heel veel coole interieurwinkels zijn. Maar dat kan ook komen doordat ik net ben verhuisd naar een veel te grote casa en extra alert ben op mooie spulletjes om de overvloed aan ruimte te vullen.

Subba Subba, sowieso mijn favoriet. Het is een vrolijke interieurwinkel met spulletjes uit de hele wereld. Ik herken de gekleurde bakken uit India en de vrolijke lampen uit Marokko. Het is dat ik nu niks kan meenemen, anders had ik alles in deze winkel wel willen kopen. Volgende keer met een busje naar Nijmegen. ;-)
Brocanterie De Brocanterie is er ook één die je niet mag missen. Met fabriekslampen die iedereen nu wil hebben, industriële kasten en ouderwetse schoolstoeltjes.
Ieder z Ieder z'n Vakis een supervet concept waarbij creatievelingen en verzamelaars hun spullen in een eigen vak in de winkel kunnen aanbieden. Zo zijn er dus meer dan 100 mini-winkeltjes in één grote winkel. Perfect voor een origineel cadeau.
Make my day De Lange Hezelstraat verandert halverwege in de Stikke Hezelstraat. Gekke naam, maar geen reden om te stoppen met shoppen. Hier vind je namelijk Make My Day. Dat is een kleding- en cadeauwinkel, lunchroom en kapperszaak in één. Helemaal van deze tijd en een perfecte plek om te schuilen voor het heftige weer!

**5. Lekker lunchen** Oké, op zoek naar een gezellig terrasje is met dit weer echt te hoog gegrepen. Maar er zijn genoeg leuke tentjes in Nijmegen, waar het binnen net zo gezellig is. Een favoriet bij de locals is Sid & Liv. Dat is te merken, want het is er hartstikke druk. Gelukkig is er voor mij nog net een tafeltje vrij.

Sid Liv Buiten zie ik de regen van links naar rechts voorbij het raam stormen. Het doet me niks, want ik heb een veel te lekkere salade voor mijn neus staan. Yummie!

Een ander fijn plekje vind ik aan de Hezelstraat (ja, dat is vlakbij die leuke winkelstraat). Smaakrijk serveert goeie biobroodjes en gezonde sappen. Simpel belegd, maar o zo lekker. Goed brood maakt mij gelukkig :-)

Hier at ik mijn lunch tijdens de Vierdaagsefeesten, toen de zon nog wist dat het zomer is. Hier at ik mijn lunch tijdens de Vierdaagsefeesten, toen de zon nog wist dat het zomer is.

Nijmegen ontploft haast van de leuke restaurants. Eén keer Googelen levert me al zo'n grote lijst op met plekken die ik nog eens wil proberen. Ik kan maar één conclusie trekken:Nijmegen, ik ben nog lang niet klaar met jou!

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Nijmegen die ik de volgende keer echt niet mag missen?