By Expedia Team, on August 19, 2015

5x betaalbaar Rome

Wist je dat… heerlijk koel drinkwater in Rome overal gratis verkrijgbaar is? En dat je één keer per maand gratis het Colosseum in kunt? Zo zijn er nog veel meer eenvoudige, slimme manieren om je stedentrip naar Rome zo betaalbaar mogelijk te houden. Hieronder vijf tips!

Profiteer tot 30 maart van onze Paasaanbiedingen en boek nu je stedentrip naar Rome extra voordelig!

### Heel Rome aan je voeten

Genieten van een adembenemend uitzicht over de daken en koepels van de eeuwige stad: onbetaalbaar en toch helemaal gratis en voor niets. Prachtige plekken om – zonder te betalen – bijzondere panorama’s te bewonderen zijn Piazza Garibaldi op de heuvel Gianicolo, het uitkijkterras in de Sinaasappeltuin (Giardino degli Aranci) en het bijzondere ‘doorkijkje’ via het sleutelgat op de Aventijn.

Piazza Garibaldi, Giardino degli Aranci (Via di Santa Sabina), Piazza dei Cavalieri di Malta

Foto: Philipp, CC BY 2.0

### Gratis drinkwater

In Rome barst het van de nasoni– letterlijk ‘grote neuzen’ in het Italiaans. Het zijn kleine drinkwaterfonteintjes, waar doorlopend fris drinkwater uitstroomt. Sommige hebben de vorm van een simpel tuitje, andere zijn kunstwerkjes met mooie versieringen. Allemaal voorzien ze je de hele dag door van lekker drinkwater, afkomstig uit de heuvels rondom Rome. Zorg dus dat je altijd een leeg flesje bij je hebt!

Foto: LASZLO ILYES, CC BY 2.0

### Voor niets naar het Colosseum

Iedere eerste zondag van de maand kun je in Rome gratis en voor niets de grote culturele bezienswaardigheden, musea en archeologische sites bezoeken. Je kunt dan bij onder andere het Colosseum, het Forum Romanum, de Galleria Borghese, de Vaticaanse Musea en de Engelenburcht gratis naar binnen. Het bespaart je een boel dure toegangskaarten, maar houd wel rekening met lange wachtrijen.

Colosseum: Piazza del Colosseo, Vaticaanse Musea: Viale Vaticano

Foto: unbekannt270, CC BY 2.0

### Koffie aan de bar

Hoewel je misschien graag met een cappuccino op een terrasje in de zon zit, loont het de moeite om te doen as the Romans do en je koffie aan de bar te drinken. Daar betaal je niet voor de servizio en kost een caffè zo een (paar) euro minder! Een van de beste koffiebarretjes van Rome is Sant’Eustachio Il Caffè, vlak bij het Pantheon.

Sant’Eustachio Il Caffè: Piazza di Sant’Eustachio, Pantheon: Piazza della Rotonda, Trevifontein: Piazza di Trevi

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0

### Bezienswaardigheden zonder kassa

Wie tijdens een paar dagen Rome geen entreegeld wil betalen, kan toch nog behoorlijk wat monumenten bezoeken. Sommige van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn namelijk altijd gratis toegankelijk: het Pantheon, de Trevifontein, Piazza Navona de Spaanse Trappen en de Sint-Pieter… Bezoek ook eens minder bekende kerkjes als de Sant’Ignazio en Santa Maria Sopra Minerva, voor een flinke hoeveelheid kunstwerken voor niets!

Foto: Jeroen Bennink, CC BY 2.0