By Expedia Team, on January 10, 2017

5x bezienswaardigheden met trappen in Bordeaux

Traplopen is misschien niet je favoriete hobby, maar soms moet je er in Bordeaux toch echt aan geloven als je mooie dingen wilt zien. Voor deze 5 bezienswaardigheden moet je de trap op. Wees gerust, ze hebben echt niet allemaal 231 traptreden!

### L’Intendant: vijf verdiepingen wijn

Het pronkstuk van wijnwinkel L’Intendant is de spiraalvormige trap. In een 12 meter hoge ronde toren staan maar liefst 15.000 flessen wijn uit Bordeaux uitgestald. Op de benedenverdieping staan de betaalbare wijnen. Hoe verder je omhoog gaat, hoe duurder de wijnen. Ook als je geen wijn wilt kopen, is deze winkel een bezoekje waard. Veel mensen komen gewoon even een foto van de trap maken en gaan weer verder.

2 Allées de Tourny

Foto: Kim Sterenborg

### Pey-Berland: klokkentoren als uitkijkpunt

Je moet er wat voor over hebben: 231 traptreden zelfs. Maar dan heb je echt prachtig uitzicht over Bordeaux. De 66 meter hoge klokkentoren Pey-Berland is naast de Saint-André kathedraal gebouwd. Dit om schade aan de kathedraal te voorkomen. Pey-Berland was de aartsbisschop die opdracht tot de bouw van de toren gaf. Neem het foldertje uit de winkel mee tijdens je klim want er staan leuke wetenswaardigheden in.

Tour Pey-Berland,Place Pey-Berland

Foto: Kim Sterenborg

### La Flèche: hoogste toren in Zuid-Frankrijk

Bordeaux kent nog een tweede indrukwekkende klokkentoren met mooi uitzicht. La Flèche betekent de pijl. Deze toren is maar liefst 114 meter hoog en is daarmee de hoogste toren in Zuid-Frankrijk. Net als de Pey-Berland staat deze klokkentoren los van de kerk. Hoeveel traptreden je nou precies moet beklimmen is wat onduidelijk. De een zegt 230, de ander 250. Misschien kun jij ze even tellen als je er bent?

21 Rue Ulysse Despaux, 33800 Bordeaux, France

Foto: mertxe iturrioz, CC BY-SA 2.0

### Miroir d’eau: 24/7 waterpret

Volg de wandelboulevard langs de rivier Garonne en voor het Place de la Bourse tref je een ‘waterspiegel’: Miroir d’Eau. Neem de traptreden (slechts een stuk of 5) en fotografeer en speel! Als het windstil is, is het water net een spiegel. Het laagje water van 2 centimeter trekt jong en oud. Ieder kwartier verspreidt Miroir d’Eau nevel. Een fijne plek in de zomer om je voeten af te koelen.

Place de la Bourse, 33000 Bordeaux

Foto: Kim Sterenborg

### Porte Cailhau: middeleeuwse stadspoort

Voor de mooiste uitzichten moet je de hoogte in. Zo ook bij Porte Cailhau. Gelukkig hoef je slechts 35 meter de hoogte in voor het prachtige uitzicht over de Garonne-rivier. De Porte Cailhau was vroeger de stadspoort van Bordeaux en eveneens een eerbetoon aan de overwinning van Karel VIII bij Fornovo. Het gebouw doet een beetje sprookjesachtig aan, het is net een kasteeltje met de mooie torens.

Rue Porte de Cailhau, 33000 Bordeaux

Foto: Kim Sterenborg