By Expedia Team, on January 14, 2016

5x de beste plek om carnaval te vieren

Wie denkt dat carnaval alleen draait om vier dagen bier drinken heeft het mis! Het gaat erom dat alle verhoudingen even anders liggen. Dat je doet wat de rest van het jaar niet kan en zegt wat je gewoonlijk voor je houdt. En… carnaval is ook nog een lust voor het oog. Van de mooiste pakken tot de meest uitbundige praalwagens; dit zijn de vijf beste plekken om carnaval te vieren.

### De optocht in Kielegat

Vier dagen lang ruilt Breda haar naam in voor Kielegat. Hier moet je zijn voor de mooiste carnavalsoptocht van het land. Als de optocht nog maar net is afgelopen knutselen de fanatieke Kielegatters alweer aan de praalwagens voor volgend jaar. En dat is te zien ook! Wat een spektakel.

Foto: Daisy Scholte

### De kleding in Maastricht

Waar ze in Kielegat bekend staan om de optocht, is Maastricht de stad van de kleding. Een verkleedpak uit de winkel is de Limburgers te makkelijk: voor carnaval wordt alles zelf gemaakt. Wie het feestje in Maastricht viert zal zich verbazen over de waanzinnig mooie outfits. Creatief zijn ze daar!

Foto: Daisy Scholte

### De gezelligheid in Tilburg

Tilburg heet met carnaval Kruikenstad. Hier kun je op de vooravond van carnaval vast een voorproefje krijgen. Tijdens de Kroegendwèèltocht verplaatst een hossende menigte zich van kroeg naar kroeg. Het doel? In elk café een biertje drinken. Als dat geen goed begin is van carnaval?

Foto: Daisy Scholte

### Het feest in Den Bosch

Er wordt wel eens gezegd dat carnaval het beste gevierd wordt in Den Bosch. Uhm, pardon: Oeteldonk! Die eervolle benoeming heeft Oeteldonk vast te danken aan het hoge feestgehalte tijdens carnaval. Van kroegentocht tot optocht, overal wordt bij geproost! Leuk weetje: je herkent het Oeteldonkse carnaval aan het symbool van de kikker en van boer Knillis, de vermeende oprichter van Oeteldonk.

Foto: Daisy Scholte

### Omdat het kan in Kronkeldörp

Een echte zuiderling haakt af na het lezen van deze zin: in het Groningse Kloosterburen maken ze er ook een groot feest van. Geheel volgens traditie verandert ook hier de naam van het dorp en heet het vier dagen Kronkeldörp. Waarom carnaval vieren in Groningen? Gewoon, omdat het kan.

Foto: Daisy Scholte