By Expedia Team, on March 15, 2016

5x de beste wandelingen in de Canadese Rockies

Oh, wat hou ik van de Canadese Rockies! Nergens in Canada zijn de bergen zo mooi en de meren zo blauw als hier. Voor liefhebbers van outdoor avontuur is het een waar paradijs, want naast wandelen kun je er bijvoorbeeld ook mountainbiken, raften en andere gave dingen doen. Ik neem je mee naar 5 verschillende nationale parken en geef je per park mijn favoriete wandeling, die voor iedereen met een basisconditie goed te doen is.

### Lake Agnes Teahouse, Banff National Park

Het bekendste nationale park van de Rockies is Banff National Park. Er zijn hier talloze wandelmogelijkheden, maar de tocht die de meeste indruk op mij maakte, was die naar Lake Agnes Teahouse bij Lake Louise. Zorg dat je hier vroeg bent (in ieder geval voordat alle bussen aan komen) en wandel rechts lang het turkoois gekleurde meer tot aan het einde van de vallei. Volg hier de bordjes omhoog naar het theehuis en wandel via het bos weer terug.

Trailhead: Chateau Lake Louise, Lake Louise, Banff National Park

Foto: Elsie Hui, CC BY 2.0

### Maligne Canyon, Jasper National Park

De mooiste kloof van de Rockies heet Maligne Canyon en bevindt zich in Jasper National Park. Via bruggen steek je de kloof steeds weer over en je komt onderweg de mooiste watervallen en bronnen tegen. Je kunt de wandeling zo kort of lang maken als je zelf wilt, maar loop in ieder geval de eerste 3 km (enkele reis) voor de mooiste uitzichten.

Trailhead: Maligne Canyon Parking Area, Maligne Canyon, Jasper National Park

Foto: Dave Bezaire, CC BY-SA 2.0

### Skunk Cabbage Trail, Revelstoke National Park

De “stinkdier kool-wandeling” voert je door een bijzonder landschap, een 1,2 kilometer lange boardwalk neemt je mee een moeras in. Hier leven onder meer bevers, muskusratten en stinkdieren. Je loopt tussen de metershoge planten door en onderweg staan borden met uitleg, waardoor de trail ook leuk is voor gezinnen. Of het er ook daadwerkelijk stinkt? Ja!

Trailhead: Skunk Cabbage Picnic Area, Trans Canada Highway, Revelstoke

Foto: Lyndsay Esson, CC BY-SA 2.0

### Yoho National Park

Het bekendste plaatje van Yoho is natuurlijk Emerald Lake en je kunt heerlijk rondom het meer wandelen, gewoon vlak en over een goed pad. Onderweg heb je steeds weer prachtige uitzichten over de omliggende bergen, de gletsjers en de bossen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en is prima uit te breiden met een trek naar bijvoorbeeld Hamilton Falls.

Trailhead: Emerald Lake Parking Area, Yoho National Park

Foto: Michael Lawton, CC BY 2.0

### Paint Pots, Kootenay National Park

Het minst bekende park van de Canadese Rockies is Kootenay National Park. Het landschap is er niet minder indrukwekkend, maar het is er wel een stuk rustiger. Heb je genoeg van bergen en meren, kies dan voor de hike naar de Paint Pots, een bizarre aaneenschakeling van oker gekleurde poeltjes in het bos. De inhoud hiervan werd door de First Nations (de verschillende inheemse Canadezen die geen Inuit of Métis zijn) gebruikt als verf voor bijvoorbeeld feestelijkheden.

Trailhead: Paint Pots Trailhead, Kootenay National Park

Foto: santoshsurneni photography, CC BY 2.0