By Expedia Team, on August 7, 2017

7x de beste stranden van Ibiza

Wie twee jaar geleden tegen mij gezegd had dat ik een strandvakantie op Ibiza zou vieren, had ik voor gek verklaard. Met thuis het strand op een kilometer afstand en iemand die niet stil kan zitten. Maar vorige zomer zwichtte ik en Ibiza beviel zo goed, dat ik bijna weer die kant uit ga. Het eiland heeft tientallen prettige strandjes en baaitjes. Bij de een is het water nog blauwer dan bij het andere. In deze blog zet ik mijn tips voor je op een rij.

### Cala d’Hort

Het strand waar je sowieso geweest moet zijn is Cala d’Hort. Dit strand ligt bij de bekende rots Es Vedra, die met haar magische krachten vele bezoekers aantrekt. Het uitzicht over de rots heb je het beste vanaf het uitzichtpunt, maar vanaf het strand Cala d’Hort kun je er ook van genieten. Het strand ligt ook aan de goede kant voor de zonsondergang, dus ga hier ‘s avonds naar toe met een flesje wijn en je beste vrienden. Let op: het kan hier tijdens het hoogseizoen goed druk zijn en je kan je auto niet in de schaduw parkeren.

Foto: Sanne Bakker

### Cala Salada

Net boven San Antoni ligt het baaitje Cala Salada. Hier is het water echt azuurblauw, prachtig met de schittering van de zon. Het water is enorm helder en je kunt hier dan ook goed snorkelen. In de rotsen hebben de Ibizianen schuurtjes gemaakt, waar boten en surfplanken opgeslagen liggen. Het strand is hier een kiezelstrand, dus minder prettig om op te zonnebaden.

Foto: Sanne Bakker

### Cala Caleta

Wat mij betreft is het mooiste strand van Ibiza Cala Caleta. Met terracottakleurige rotsen op de achtergrond, ondiep, helder water zonder golfslag en een zand- en kleistrand. De klei heeft als je je daarmee insmeert, een helende werking. Omdat het water zo ondiep is, kun je hier goed beach-tennissen of op je opblaaskrokodil ronddobberen. Ook hier kun je snorkelen. Op zondag bezochten ook opvallend veel locals dit rustige strand, dat tussen Cala ‘d Hort en Eivissa in ligt.

Foto: Sanne Bakker

### Cala San Vincente

Een populair strand bij de locals is Cala San Vincente met haar brede baai, in het noorden van Ibiza. Veel mensen met kinderen kozen voor dit smalle zandstrand. Je hebt hier een kleine boulevard, zodat je een ijsje kunt kopen en een toiletstop kunt maken. De auto kun je op 5 minuten lopen onder de bomen parkeren.

Foto: Pixabay

### Cala Beniras

Een bekend strand van Noord-Ibiza is Cala Beniras. Hier ligt vlak uit de kust een enorme rots, ook wel bekend als de ‘vinger van Jezus’. In de verte zagen we durfals van deze rotsen af springen! Het strand wordt op zondagavonden bezet door de hippies van Ibiza, die hier een trommel aubade brengen. Het strand is populair, ook door een kleinschalige hippiemarkt en de strandtent Elements. Parkeren is hier dus lastig, je moet echt geluk hebben om een plekje te vinden!

Foto: Mr Hicks46, CC BY-SA 2.0

### Calo d’ Albarca

Een verwijzing naar de stad Barcelona, die direct tegenover deze baai ligt. De afstand is te ver om zelfs bij helder weer te zien. Bovenlangs deze grote baai kun je een pittige wandeling maken, zodat je een goede afwisseling hebt met het bruin worden op het strand. Je wordt vergezeld door een krekelkoor en ziet tientallen salamanders.

Foto: Pixabay

### Punta Arabi

Vlakbij de bekende hippiemarkt Las Dalias ligt het strand van Punta Arabi. Hier zijn de rotsen veel minder hoog en heb je dus niet het effect van een baai. Dit strand is prima te combineren met een bezoek aan de hippiemarkt. Stel je daar overigens niet te veel van voor, want het is super commercieel.

Foto: Sanne Bakker