By Expedia Team, on November 16, 2017

8 bestemmingen die kitesurfers niet mogen missen

Als reisblogger en enthousiast kitesurfer reis ik nu al 3 jaar de wereld rond op zoek naar de beste kitesurfspots! Dit is mijn top 8, met bekende populaire plekken, maar ook met verborgen spots die nog niet zo bekend zijn. Waar zou jij wel eens willen kitesurfen?

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=06wVfn5XBmg">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=06wVfn5XBmg</a>

### Isabelle F

De Franse digital nomad Isabelle besloot een paar jaar geleden haar leven om te gooien. Nu reist ze de wereld rond met haar kiteboard en ontdekt ze de beste surfspots.

### Babaomby, Madagaskar

Heb je wel eens gehoord van de Emerald Sea (de smaragdgroene zee)? Die heet niet voor niets zo. Het is de mooiste plek die ik ooit heb gezien. Een turquoise lagune of bescheiden golven: er is voor ieder wat wils! Geniet van deze paradijselijke plek die nog niet is ontdekt door het massatoerisme.

### Barra Grande, Brazilië

Iedere dag wind, ideale omstandigheden voor beginners en gevorderden, een watertemperatuur van 27° : welkom in Barra Grande! De tijd vliegt hier voorbij: overdag kun je kitesurfen en ‘s avonds ga je samen met andere riders uit in het dorp, waar je elkaar treft onder het genot van een traditionele caipirinha.

### Maui, Hawaï

Veel designers van grote kitesurfmerken wonen op Maui en dat is niet toevallig! Je hebt dus grote kans dat je Robby Naish tegenkomt op het water, terwijl hij zijn nieuwste prototype aan het testen is. Maui is vooral bekend om zijn geweldige golven, maar het heeft ook een prachtige lagune waar je veilig kunt riden te midden van de vele schildpadden.

### Esperance, West-Australië

Een turquoise zee, oneindige transparante golven, een spot die wordt omringd door dieprode rotsen: hier kun je de mooiste kitesurf-foto’s maken! Het kleine stadje Esperance in het zuiden van West-Australië is een toegankelijke spot, perfect voor wie beter wil worden op de golven.

### Dakhla, Marokko

Dakhla is een grote lagune in de Westelijke Sahara. Hier ben je er echt even helemaal uit en je dompelt je snel onder in de Marokkaanse cultuur. Dakhla is een goede omgeving om te leren kitesurfen: een gestage wind, ondiep water, veel scholen. Als je al kunt kitesurfen, kun je ook kiezen voor coaching: een goede manier om nieuwe moves te leren en je grenzen op te zoeken!

### Cuyo, Filipijnen

Cuyo is een klein, afgelegen eilandje: ver van het toerisme geniet je hier van rust en ruimte. Hier ben je echt even in een andere wereld: je gaat met een tuktuk naar de surfspot. De baai van Cuyo is ideaal voor beginners of voor wie wil werken aan tricks: ondiep water, gelijkmatige omstandigheden, beveiligde spot.

### Skeleton Coast, Namibië

De Namibische Skeleton Coast staat bekend om de honderden scheepswrakken waarmee het eindeloze strand bezaaid ligt. Hier kun je worden geconfronteerd met een van de mooiste ‘lefts’ ter wereld. Stort je in het water en surf midden tussen de zeehonden op de eindeloze golven…

### Le Morne, Mauritius

Le Morne is vooral bekend om zijn golven van wereldklasse. Kijk goed om je heen, want hier komen veel kampioenen om te trainen. Als je de golven wat te hoog vindt, kun je ook genieten van de turquoise lagune en proberen dolfijnen te spotten.”