By Expedia Team, on October 30, 2015

5x de mooiste stranden van Curaçao

Met je voeten in het zachte, witte zand, wandelen tussen de wuivende palmbomen aan het heldere, blauwe water. Dat is de perfecte strandvakantie. Curaçao is een klein paradijs op aarde en met recht één van de beste strandbestemmingen ter wereld. Dit zijn de vijf mooiste stranden van het Antilliaanse eiland.

### Playa Cas Abou

Playa Cas Abou staat zelfs in de toplijsten van mooiste stranden ter wereld. En met een reden! Hier geniet je niet alleen van het parelwitte zand en het helblauwe water. In het heldere water zwemmen zoveel kleurrijke vissen, dat het de perfecte plek is om te snorkelen.

Foto: Daisy Scholte

### Grote Knip

Grote Knip is een favoriet onder de locals. En je mag ervan uitgaan dat zij weten wat het mooiste strand van hun tropische eiland is. Hier vind je geen café’s en winkels, maar neem je zelf een koelbox met koude drankjes mee. En dan is het de rest van de dag alleen nog maar genieten geblazen.

Foto: Daisy Scholte

### Kleine Knip

In de buurt van Grote Knip vind je het tropische strand van Kleine Knip. Dit is een echt familiestrand. Het geluid van lachende kinderen die spelen in het warme zeewater, wordt afgewisseld door het geknisper van een brandende barbecue. Op Kleine Knip is het altijd een gezellige bedoeling.

Foto: Daisy Scholte

### Klein Curacao

Dit onbewoonde eiland aan de kust van Curaçao mag je niet overslaan tijdens je vakantie. Trek er een hele dag voor uit, want het is zeker een paar uur varen. Maar eenmaal daar wil je nooit meer weg. Dit is het bountystrand waar we allemaal van dromen.

Foto: Daisy Scholte

### Playa Hundu

Zoek de stilte op van dit verborgen geheim. Hier komen geen toeristen en dat maakt het juist zo bijzonder. Het ongerepte strand is perfect om even tot rust te komen en weg te dromen bij de geluiden van de zee. Voor de actieve reiziger is dit een fantastische duik- en snorkelspot.

Foto: Daisy Scholte