By Expedia Team, on March 5, 2018

5x doen in bruisend Mumbai

De meeste grote steden in India reis je liever zo snel mogelijk voorbij. Maar Mumbai is anders. De bruisende stad is jong, modern en altijd in beweging. Begeef je tussen de locals en proef het lekkerste streetfood. Wandel langs historische bouwwerken en door de beroemde sloppenwijk. En ontdek hoe de stad verandert als de zon onder is en de lichtjes aan gaan.

### Streetfood proeven tussen de locals

Begeef je tussen de locals en proef de lekkerste gerechten gewoon op straat. De beste plek om de hemelse keuken van Mumbai te proeven is Chowpatty Beach. Met de frisse zeewind in je gezicht, kijk je uit over gezinnen die samen de dag afsluiten met een goedgevulde Indiase pannenkoek en een ijsje toe. De populaire pani puri (krokante deegbakjes gevuld met zoetzure salsa) mag je echt niet missen.
Chowpatty, Girgaon, Mumbai

Foto: Daisy Scholte

### Wandelen over de Marine Drive

Voor het begint te schemeren, verzamelen de bewoners van Mumbai zich op de Marine Drive voor het beste uitzicht op de ondergaande zon boven de Arabische Zee. Het is een gezellige bedoening met oude vrouwtjes die hun hond uitlaten, sportievelingen die hardlopen langs de drukbezette bankjes en stelletjes die selfies maken met de roodgekleurde lucht op de achtergrond. Op de boulevard voelt het even alsof je één van de locals bent.
Mumbai, Maharashtra 400020

Foto: Daisy Scholte

### Nachttour door de verlichte stad

Mumbai wordt ook wel het New York van India genoemd. En net als in de Amerikaanse stad, gaat ook in Mumbai het licht nooit uit. Sterker nog: Mumbai is eigenlijk veel mooier als de zon onder is en de belangrijkste bouwwerken kleurrijk worden verlicht. Met Reality Tours & Travels ga je samen op avontuur door de verlichte stad. Je brengt zelfs een bezoek aan het beruchte red light district van Mumbai.
1/26, Unique Business Service Centre, Akber House, Nowroji Fardonji Road, Opposite Bademiya Restaurant, Colaba, Mumbai – 400 039

Foto: Daisy Scholte

### Tour door de Dharavi-sloppenwijk

Midden in Mumbai vind je een van de grootste sloppenwijken van Azië: Dharavi. De wijk werd beroemd door de Hollywoodkaskraker ‘Slumdog Millionaire’. Maar de bewoners zijn het niet eens met het beeld dat geschetst wordt in de film. Met de georganiseerde tours van Be the Local Tours & Travels laten locals je graag zien hoe het leven in Dharavi er echt aan toe gaat.
5-154B, Municipal Bldg, Main Road, Dharavi, Mumbai, Maharashtra 400017

Foto: Daisy Scholte

### Een selfie voor de Gateway of India

In de haven van Mumbai schittert de triomfantelijke Gateway of India. Je zou kunnen zeggen dat het opvallende bouwwerk de Arc de Triomphe van India is. De boog was het eerste dat bezoekers van Mumbai zagen als ze de haven binnenvoeren. Maak nadat je een selfie hebt genomen met de bekende trekpleister een mooie wandeling door de historische wijk Colaba.
Apollo Bandar, Colaba, Mumbai, Maharashtra 400001

Foto: Daisy Scholte