By Expedia Team, on February 22, 2018

5x doen op Sri Lanka

Het mooie van Sri Lanka is dat het eiland veel te bieden heeft en tegelijkertijd goed bereisbaar is. In één vakantie kun je olifanten spotten in de Aziatische savanne, genieten aan een tropisch strand, geschiedenis proeven in een voormalige vestingstad, traditionele curry’s leren koken en verdwalen tussen eeuwenoude ruïnes en tempels.

### Wilde olifanten spotten in Udawalawe NP

Sri Lanka is dé plek om wilde olifanten van dichtbij te zien. Yala National Park is het meest populair voor olifantensafari’s. Maar daar sta je al snel met 20 volgepropte jeeps naar een kudde olifanten te kijken. Liever wat meer ruimte en minder toeristen op de achtergrond? Dan is Udawalawe National Park the place to be. Naast olifanten leven hier ook krokodillen, pauwen, tientallen exotische vogelsoorten en zelfs een enkele luipaard.
Udawalawe NP, 7th Mile Post, Sevanagala, Monaragala, Uva Province, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### Genieten van Hollandse glorie in Galle

Een plek als Galle vind je nergens anders in Sri Lanka. De voormalige vestingstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en was ooit in handen van de Nederlandse overheersers. Dat zie je terug in de Gereformeerde kerk en de Hollandse begraafplaats. Maar het meest indrukwekkend is het 300 jaar oude fort dat de stad zelfs in 2004 nog beschermde tegen de verwoestende tsunami.
Galle Fort, Church St, Galle 80000, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### Een kookcursus volgen in Kandy

Wil je dat heerlijke vakantiegevoel mee naar huis nemen? Volg dan een kookcursus in Kandy en leer zelf die heerlijke, traditionele curry’s maken. Je ontmoet de gastvrouw op de lokale markt, waar je boodschappen doet voor de maaltijd. Eenmaal thuis ga je samen aan de slag in de keuken en leer je alles over de Sri Lankaanse kruiden en specerijen. Het harde werk wordt beloond met een verrukkelijke, zelfgemaakte maaltijd.
Kobbekaduwa, Yahalatenna, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### Fietsen in Anuradhapura

In de eeuwenoude stad Anuradhapura liggen tientallen verweerde ruïnes, glimmende Boeddha’s en torenhoge tempels verspreid over een gebied van ongeveer 40m2. Als echte Hollander spring je natuurlijk op de fiets en ontdek je de bijzondere geschiedenis van dit UNESCO Werelderfgoed al trappend door het prachtige landschap. Het ene bouwwerk is nog indrukwekkender dan het andere. Wie alles wil zien heeft niet genoeg aan 1 dag.
Anuradhapura, Sri Barathindra Mawatha, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### Luieren aan het tropische strand van Tangalle

Een actieve vakantie in Sri Lanka sluit je het beste af aan de tropische zuidkust. In Tangalle komen je dromen over cocktails en luieren in een hangmat aan een zonnig bounty-strand uit. Dit paradijselijk stukje strand is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Dus bereid je voor op weidse zandstranden, zwierende palmbomen en een turquoise zee helemaal voor jou alleen.
Tangalle Beach, Tangalle Road, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte