By Expedia Team, on March 9, 2017

5x een weekendje weg in Nederland met Pasen

De dagen worden langer en de vogels beginnen te fluiten: het is voorjaar! En dat vieren we het liefst met een lang weekend weg tijdens Pasen. Voor een vrolijk paasweekend hoef je niet ver te zoeken. In ons eigen land is genoeg te doen voor het hele gezin. Van kunst en curiosa tot wellness en wandelen: dit zijn de vijf leukste bestemmingen voor een weekendje weg in Nederland met Pasen.

### Paasmarkt in Den Haag

Ga drie dagen lang struinen langs gezellige kraampjes op de mooiste Paasmarkt van Nederland. Tussen de krokussen op de Lange Voorhout worden sieraden, kleding en meubels uit grootmoeders tijd uitgestald. Na een heerlijk dagje flaneren tussen kunst en curiosa, wandel je in de frisse lentezon op het strand van Scheveningen. ‘s Avonds als het afkoelt is het extra genieten in een van de vele strandtenten.

Foto: Daisy Scholte

### Ontspannen op de Veluwe

Leuk hoor, de buurman verkleed als paashaas. Veel leuker is het om echte paashaasjes te spotten op de Veluwe. Of ze een eitje bij zich hebben is onwaarschijnlijk. Die eet je gewoon lekker bij het ontbijt voor je een lange wandeling gaat maken in het prachtige natuurgebied. Daarna kom je helemaal tot rust bij wellnessresort de Veluwse Bron. Vanuit het restaurant heb je een waanzinnig uitzicht over de Veluwse velden.

Foto: Daisy Scholte

### Activiteiten in Groningen

In Groningen zijn ze gek op Pasen. De stad loopt over van de activiteiten voor jong en oud. Op de laatste vrijdag voor Pasen wordt de binnenstad omgetoverd tot een kleurrijke bloemenmarkt. Op Tweede Paasdag slenter je over de Zeldzaam Mooie Markt met originele, handgemaakte producten. Of je bezoekt de struisvogelboerderij, kaasboerderij of het Ezelpark. In Groningen is zoveel te doen dat het nog moeilijk wordt om te kiezen.

Foto: Daisy Scholte

### Paasvuren in Drenthe

Liever wat minder drukte tijdens het lange paasweekend? Dan is een paar dagen vertoeven in de Drentse natuur misschien meer wat voor jou. Na een urenlange wandeling over de heide van het Nationaal Park Dwingelderveld krijg je toch een beetje een paasgevoel als je de pasgeboren lammetjes bij het bezoekerscentrum aait. Voor wie er stiekem wel van houdt: ook in Drenthe weten ze flinke paasvuren te ontsteken.

Foto: Daisy Scholte

### Paasmarkten in Zeeland

Reis met de Paasdagen af naar de Zeeuwse hoofdstad. In Middelburg is er het hele weekend een uitgebreide Paasfair met antiek, boeken en kunst. In minder dan vijftien minuten rijden ben je aan de boulevard van Vlissingen, waar elk jaar een gigantische paasmarkt is. Kleding, parfum, wenskaarten, strandlakens, vis, wafels, noten en poffertjes; je kunt het zo gek niet bedenken. En dat alles met uitzicht op zee.

Foto: Daisy Scholte