By Expedia Team, on March 9, 2017

5x paasfeesten en paasfestivals in Nederland

Met Pasen krijgen we een extra dagje vrij. Dat is niet zodat je extra tijd hebt om paaseitjes te zoeken. Paasmaandag is een officiële feestdag. Alle reden om er een echt feestje van te maken. Ga er daarom lekker op uit en bezoek één van deze bijzondere paasfeesten of paasfestivals in Nederland.

### Paasvuren

Met Pasen staat het oosten van Nederland in vuur en vlam. Elk jaar weer strijden verschillende dorpen om het hoogste paasvuur ter wereld. Het wereldrecord staat al jaren op naam van het Holtense buurtschap Espelo. Iedereen is welkom om de brandende berg snoeiafval in het plattelandsdorp te bekijken. Er is muziek, koffie, thee, bier en friet. Spektakel gegarandeerd!

Weustenweg 5, Espelo

Foto: Pixabay

### Paaspop

Ieder jaar verruilen vijftigduizend jongeren het zoete paasontbijt voor vette broodjes worst, ijskoud bier en slapen in een tentje. Met Pasen wordt het festivalseizoen officieel geopend met het driedaagse muziekfestival Paaspop in Schijndel. De paashaas zie je hier niet. Hier zetten stoere pop- en rockartiesten uit binnen- en buitenland de toon met knallende optredens.

De Heikampen, Schijndel

Foto: Next Best Band, CC BY 2.0

### Paasraces

Autoliefhebbers opgelet! Midden tussen de duinen en vlak langs de kust kronkelt het beroemde Circuit Park Zandvoort. Hier wordt met Pasen de lente gevierd én de start van het raceseizoen. Stoere coureurs uit de hele Benelux maken hun opwachting op het asfalt. Wie zal dit jaar de snelste zijn? Het is elk jaar een dag vol spanning en spektakel.

Burgemeester van Alphenstraat 108, Zandvoort

Foto: Pixabay

### Awakenings Easter Special

De oude gasfabriek in Amsterdam staat tijdens Pasen in het teken van één van de meest legendarische techno-feesten. DJ’s van over de hele wereld draaien er hun vetste platen. Dit feestje is niet geschikt voor zachte eitjes, want dit is drie dagen knallen. Het is maar goed dat maandag een vrije dag is, want na al dat feesten kun je wel een dagje vrij gebruiken.

Gashouder Westergasfabriek, Amsterdam

Foto: Pixabay

### Matthäus Passion

Niet zo’n liefhebber van techno? Dan is de traditionele Matthäus Passion misschien meer iets voor jou. De bekende compositie van Bach vertelt het lijdensverhaal van Jezus. Er wordt gezegd dat je het muziekstuk ten minste één keer in je leven gehoord moet hebben. Goede Vrijdag is de dag daarvoor. Zoek naar een uitvoering bij jou in de buurt, of bezoek de bekendste uitvoering in het Concertgebouw in Amsterdam.

Concertgebouwplein 10, Amsterdam

Foto: Pixabay