By Expedia Team, on June 30, 2016

5x gratis in Sevilla

Een bezoekje aan Sevilla kan eigenlijk altijd, want in Sevilla is het bijna het hele jaar door zonnig. En wat is er nu fijner dan met de zon in je gezicht door de stad wandelen en de mooiste bezienswaardigheden bekijken? Bovendien zijn in Sevilla een aantal topattracties gratis te bezoeken. Heel fijn, want dan houd je meer geld over voor tapas en sangria.

### Santa Cruz

Op een paar minuten lopen van de wijk Santa Cruz vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla, zoals de Giralda en het Alcazar. Maar verdwalen in de oude Joodse wijk Santa Cruz is echt een aanrader tijdens je citytrip Sevilla. De smalle straten met eeuwenoude, wit gepleisterde huisjes met bont gekleurd houtwerk en raamkozijnen vol bloemen zijn gewoonweg het toppunt van romantiek. Plaza de Doña Elvira en Plaza de Santa Cruz zijn leuke pleintjes om wat te drinken.

Santa Cruz, Sevilla

Foto: Esther de Beer

### Metropol Parasol

De Sevillanen noemen dit enorme moderne bouwwerk ook wel ‘de paddenstoelen’ en daar doet het ook wel een beetje aan denken. Metropol Parasol huisvest een aquarium, een concertzaal en een enorme markt. Maar het mooie is dat Metropol Parasol zelf gratis toegankelijk is. Beklim het wandelpad naar boven, daar word je getrakteerd op een heel mooi uitzicht over Sevilla.

Plaza de la Encarnación, Sevilla

Foto: DavidBorrallo, CC BY-SA 2.0

### Plaza de España

Dit plein is misschien wel het meest beroemde van Sevilla, een absolute must-see en nog gratis ook. Je bent zo een paar uur zoet als je het hele plein wilt ontdekken. Het werd ooit gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929. De 52 fresco’s die gemaakt zijn van traditionele bont gekleurde tegeltjes, eren de Spaanse provincies. De fontein in het midden wordt met bruggetjes verbonden met de rest van het plein.

Avenida de Isabel la Católica, Sevilla

Foto: Esther de Beer

### Parque de María Luisa

Eén van de mooiste parken van Sevilla vind je op een paar minuten wandelen van Plaza de España. Het Parque de María Luisa staat op de Spaanse monumentenlijst. Ooit maakte het park deel uit van een paleis. Het werd ontworpen door tuinarchitect Jean-Claude Nicolas Forestier, die zich liet inspireren door de Generalife-tuinen van het Alhambra in Granada. Het resultaat? Een romantisch park waar je heel graag een uurtje doorheen wandelt.

Av. de María Luisa, Sevilla

Foto: Elliott Brown, CC BY-SA

### Gratis flamenco

Wist je dat de flamenco als dans op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Deze gepassioneerde dans zit in de harten van elke Sevillaan. Natuurlijk kun je in Sevilla naar een flamencoshow, maar eigenlijk gaat er niets boven spontane flamenco. Zoals het hoort. In de bar T de Triana kun je elke dinsdag en donderdag vanaf half 11 ‘s avonds gratis flamenco zien en daarna kun je mooi doorrollen naar de andere leuke bars in dezelfde straat.

T de Triana: C/ Betis, 20, 41010 Sevilla

Foto: Flavio, CC BY 2.0