By Expedia Team, on January 19, 2017

5x heerlijke food markets in Madrid, Spanje

Denk je aan Madrid, dan denk je aan tapas. De Spaanse hoofdstad is een walhalla voor liefhebbers van lekker eten. Het barst er van de zonnige terrassen, authentieke tavernes en hippe restaurants, maar een van de betere plekken om een lokale lekkernij te scoren blijft toch wel een van de vele food markets – of mercados, zoals de Madrilenen ze ook wel noemen. Dus: ben jij van plan binnenkort naar Madrid te gaan? Sla de volgende food tempels dan zeker niet over!

### Mercado de San Ildefonso

Wie zich graag tussen de hippe Madrilenen wil mengen, moet zeker een kijkje nemen bij Mercado de San Ildefonso. Gelegen in een winkelstraat in de hippe wijk Malasaña vormt het een heerlijke plek voor een break met bijbehorende snack. Deze zogeheten street market heeft een industriële uitstraling en over de drie verdiepingen vind je een variatie van stalletjes met street food.

Mercado de San Ildefonso | Calle Fuencarral 57

Foto: Liselore Stap

### Mercado de San Miguel

Vlakbij het belangrijkste plein van de stad, Plaza del Mayo, vind je Mercado de San Miguel: de oudste en meest bekende mercado van Madrid. Het is hier altijd druk; een goede mix van locals en toeristen en met 33 verschillende stallen is de keuze er reuze. Of je nou voor een lunch op het binnenterras gaat (mét vino, dat is in Spanje tenslotte heel gewoon) of voor een borrel aan een van de vele barretjes kiest: je geeft je ogen de kost.

Mercado de San Miguel | Plaza de San Miguel

Foto: FaceMePLS, CC BY 2.0

### Mercado San Antón

Deze mercado, gelegen in de kleurrijke wijk Chueca, mag dan misschien wat minder hip of trendy lijken, noemenswaardig is hij des te meer. Op een warme Spaanse zomeravond is het hier heerlijk toeven, want naast een groot aantal stallen heeft Mercado San Antón ook een dakterras.

Mercado San Antón | Calle de Augusto Figueroa 24

Foto: Liselore Stap

### Mercado de la Paz

Het art nouveau Mercado de La Paz ligt in de chique buurt Salamanca barrio. Naast het lekkere eten dat er te vinden is, zal je ook blij worden van de vriendelijke mensen achter de kraampjes. Al generaties lang staan families de lekkerste tapas klaar te maken, en man oh man dat kunnen ze zeker! Vis, charcuterie en kaas, hier vind je alles. En de locals? Die weten niet beter, net als hen zul je genieten van deze versnaperingen.

Mercado De La Paz | Calle de Ayala 28

Foto: Liselore Stap

### Mercado de Antón Martín

Last but definitely not least, Mercado de Antón Martin. Deze food market vind je in Huertas. Het is een van de meest traditionele markten in Madrid en deze mercado telt maar liefst 63 kraampjes. Oké toegegeven, er is hier meer dan alleen maar lekkere snacks, maar met een gevulde maag shoppen of souvenirs inslaan heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Mercado de Antón Martin | Calle de Santa Isabel 5

Foto: Liselore Stap