By Expedia Team, on February 18, 2016

5x mooiste hikes in de Nationale parken van West USA

Combineer je tijdens een roadtrip de staten California en Arizona, dan kan je de meest uiteenlopende Nationale Parken bezoeken. Het gortdroge Death Valley, de adembenemende Grand Canyon of het meer onbekende Pinnacles National Park. Deze parken ontdek je pas écht tijdens een hike. Je klautert over rotsen of door grotten, loopt over smalle paden of door dichte bossen en met wat geluk spot je ook het lokale wildlife. Hier zijn een aantal van mijn suggesties:

### De spectaculaire Golden Canyon Trail in Death Valley

Hiken door Death Valley laat een onuitwisbare indruk achter. Het mulle zand van de Mesquite Flat Dunes, de uitgestrekte zoutvlakten van Badwater Basin en Artist’s Palette’s gekleurde rotsen. Een bijzonder stukje Death Valley is het pad dat door de kloof van de Golden Canyon naar de spectaculaire Red Cathedral rotsformatie loopt. De rode rotsen die hoog boven je uittorenen lijken aan het einde van de dag van goud te zijn.

Start: Golden Canyon parking area, Hwy 190 on Badwater Rd.

Foto: Aniek Rooderkerken

### Pinnacles National Park: ongerepte natuur en uitdagende trails

Met een beetje geluk spot je een Condor in Pinnacles National Park. Dit oude, vulkanische gebied in de buurt van San Francisco heeft schitterende vergezichten op adembenemende spitsen en rotsformaties. Vanaf het Pinnacles Visitor Center loopt een pittige maar prachtige hike langs Chalone Creek naar de Balconies Cave. Je klautert over de rotsen en klimt door kloven. Vanaf Balconies Cliffs heb je een prachtig uitzicht op de rotsformaties.

Start: Pinnacles Visitor Center, Pinnacles National Park, 5000 Hwy. 146, Californië

Foto: Aniek Rooderkerken

### Klauteren over de wanden van de Grand Canyon

Sta je niet stil om van het adembenemende uitzicht te genieten, dan stop je wel even om uit te rusten. De South Kaibab Trail in Grand Canyon National Park bestaat voor een groot deel uit steile paden tegen de wanden van de canyon. Op de heetste uren van de dag heb je weinig schaduw en de winter kan juist ijskoud zijn. Maar toch… de uitzichten vanaf bijvoorbeeld het Ooh-Aah Point maken de inspanning meer dan waard.

Start: South Kaibab Trailhead, Grand Canyon Village, Grand Canyon NP, Arizona, Verenigde Staten

Foto: Aniek Rooderkerken

### Mammoetbomen en een waterval in Sequoia National Park

Sequoia National Park in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië is bekend om de reusachtige mammoetbomen. Maar er is zoveel meer. Hike bijvoorbeeld de Atwell-Hockett Trail om een prachtige waterval te bewonderen. Of volg de Crystal Lake Trail door weilanden en een rode sparrenbos naar de Chihuahua Bowl. Vanaf hier ga je steil omhoog en heb je een panoramisch uitzicht op Mineral King Valley en de White Chief Peak.

Start: Crystal Lake Trailhead, Sequoia National Park California 93271,Verenigde Staten

Foto: Miguel Vieira, CC BY 2.0

### De waterval van Yosemite National Park

De watervallen, diepe dalen, oude mammoetbomen en uitgestrekte wildernis van Yosemite zijn een hike waard. Tijdens de pittige Yosemite Falls Trail hike je naar de top van de hoogste waterval van Noord-Amerika. Door eikenbossen en langs de meanderende Merced River, met zo nu en dan een glimp op de Half Dome en andere bergpieken. Bovenaan de waterval wordt de zware klim beloond met een geweldig uitzicht.

Start: Yosemite Falls trailhead, Yosemite Village, CA 95389,Verenigde Staten

Foto: n4rwhals, CC BY-SA 2.0