By Expedia Team, on February 13, 2017

5x Singapore van bovenaf

Singapore, in de regio Zuidwest-Azië, is wellicht één van de populairste steden van het continent. Of je de stad nu aandoet wanneer je onderweg bent naar Indonesië of Australië, of de stad wat langer bezoekt. Singapore zet je zintuigen op scherp. De mooiste manier om de stad te leren kennen? Van bovenaf!

### Groen

Mount Faber is een plek waar groen Singapore domineert. Reeds in 2002 stapte ik hier voor de eerste maal aan boord van de kabelbaan. Vanaf 105 meter hoogte heb ik een fantastisch panoramisch uitzicht over de waterfront, Sentosa en de zuidelijke eilanden. Terwijl de vegetatie op de helling – secundair regenwoud – langzaam onder me verdwijnt, bereik ik een van de mooiste plekken om Singapore van bovenaf te bewonderen.

Telok Blangah Rd, Singapore

Foto: Eva Hopstaken

### Singapore in volle glorie

Je hebt Singapore niet gezien totdat je het hebt gezien vanaf het Marina Bay Sands SkyPark Observation Deck. Op niet minder dan 57 verdiepingen boven het hart van de stad, geniet ik van het uitzicht over Singapore. Ik zie Supertree Grove en de levendige kleuren van Gardens by the Bay. De Marina South Pier en de drukke scheepvaartroutes en Merlion, het icoon van de stad. Wat een machtig uitzicht!

10 Bayfront Avenue, Singapore

Foto: Eva Hopstaken

### Culinair uitzicht

Sky on 57 is de enige plek in Singapore waar je eet en drinkt en tegelijkertijd geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. Terwijl ik aan een cocktail nip, maak ik tussendoor foto’s van de haven, Marina Bay en tuur in de verte richting Maleisië. De avond valt, de lichtjes gaan aan. Het uitzicht betovert me, ik vergeet bijna te genieten van mijn fusion menu gemaakt door celebrity chef Justin Quek.

10 Bayfront Avenue, Level 57, Sands Skypark Tower 1, Singapore

Foto: Eva Hopstaken

### Voetjes van de vloer

Ik zie niet in waarom een avond stappen niet gelijk kan staan aan Singapore vanaf grote hoogte bekijken. 1-Altitude Rooftop Gallery & Bar, de hoogste buitenbar ter wereld, is het met mij eens. Op 282 meter hoogte waait de wind door mijn haren als ik van een prachtige zonsondergang geniet. Het koelt af, ik ga naar binnen, de beats komen me tegemoet. Ik duik in het nachtleven van Singapore.

1 Raffles Place, Singapore

Foto: Kevin Poh, CC BY 2.0

### Gulliver in Singapore

Een medewerker van Singapore Airlines adviseerde me naar het pand van de urban redevelopment authority te gaan. “Heel Singapore ligt aan je voeten,” verzekerde hij me. Ook al verwachtte ik iets anders, ik was aangenaam verrast. In de Singapore City Gallery beleef ik het verhaal van de fysieke transformatie van Singapore in de afgelopen 50 jaar. A Day in Singapore toont me de architectonische hoogtepunten van de stad. In miniatuur.

45 Maxwell Rd, The URA Centre, Singapore

Foto: LimeBye, CC BY 2.0