By Expedia Team, on June 22, 2017

5x smullen van lokale specialiteiten in Malaga

Toen ik in een reisgids las dat in Malaga al het lekkere van Spanje te vinden is, dacht ik dat dat overdreven was. Maar door de unieke ligging, aan zee, dichtbij de bergen en profiterend van een subtropisch klimaat, kun je in Malaga genieten van vis, vlees, wild, fruit, truffels en wijn. Echt bijzonder. En op deze 5 plekken moet je het beste van Malaga zeker eens gaan proeven.

### Mercado Central de Atarazanas

Hij ligt een beetje verstopt, de centrale markt van Malaga: Mercado Central de Atarazanas. Het gebouw heeft een schitterend glas-in-lood tableau boven de ingang en ook één van de Moorse toegangspoorten staat nog overeind. Binnen kun je de lekkerste olijven proeven, maar ook truffels en wild uit de bergen. En daarna een glaasje rode wijn uit de buurt is natuurlijk ook niet te versmaden.

Calle Atarazanas, Málaga, Spanje

Foto: Pixabay

### Antigua Casa De Guardia

Eerlijk is eerlijk: van buiten gezien is Antigua Casa De Guardia niet heel aantrekkelijk. Er hangt niet eens een bordje buiten. Maar ga er toch maar binnen, want je proeft hier de lekkerste aperitiefwijn uit de buurt van Malaga. Vraag om een glas Pedro Ximen en bestel er een bordje hapjes bij. Je bestelling wordt gewoon op de bar gekalkt en als je betaald hebt, wordt dit weer uitgeveegd. En het allerleukste: er is hier absoluut geen toerist te vinden.

Alameda Principal 18, Málaga, Spanje

Foto: Esther de Beer

### La Martina

Als de tafeltjes voor de deur niet altijd bezet zouden zijn, was ik La Martina waarschijnlijk gewoon voorbijgelopen. Het is namelijk een winkel, maar dus niet zomaar een winkel. In deze delicatessewinkel koop je de lekkerste vleeswaren, worsten, kazen, olijven en wijnen die je in de buurt van Malaga kunt krijgen. Maar je kunt dus ook een bordje vol lekkers bestellen en dat met een glas ijskoude Vermout voor de deur verorberen, terwijl je naar de marktgangers kijkt.

Plaza Arriola, Málaga, Spanje

Foto: Mo Riza, CC BY 2.0

### Los Patios de Beatas

Fan van Spaanse wijnen? Op naar Los Patios de Beatas! Dit restaurant ligt een beetje verstopt in een smalle straat, maar het is de speurtocht meer dan waard. De wanden van het restaurant zijn een soort ode aan Spaanse wijnen: voorin vind je wandenvol flessen wijn uit Malaga en omgeving, verder achterin staan wijnen uit de rest van Spanje. Bij elk gerecht op de kaart, van tapas tot complete gerechten, is wel een perfect passende wijn te vinden.

Calle Beatas 43, Málaga, Spanje

Foto: Visualhunt

### La Farolla de Orellana

Ik heb ooit geleerd dat de beste Spaanse tapasbars er altijd een beetje ongezellig uitzien en dat er veel servetjes op de grond liggen. Dat laatste is een compliment aan de kok. En in Malaga is La Farolla de Orellana zo’n ontzettend on-hippe, bruine kroeg, waar je de allerlekkerste traditionele tapas van de stad kunt proeven. Het is er vaak zo druk dat ze achter de bar de bel luiden wanneer je bestelling klaar is.

Calle Moreno Monroy, 5, Málaga, Spanje

Foto: Pixabay