By Expedia Team, on July 28, 2014

De beste biercafés van Antwerpen

Denk je aan Antwerpen, dan denk je aan Belgisch bier. Toch? Het bekendste bier in Antwerpen is ongetwijfeld het ‘bolleke’ van Antwerpens eigen brouwerij De Koninck. Cafés en terrassen genoeg, maar wat zijn nu de beste biercafés van Antwerpen? Dit zijn onze tips.

Café Kulminator in de Theaterbuurt werd begin 2014 door Amerikaanse biersite ratebeer.com uitgeroepen tot het beste biercafé ter wereld. Waarom? Omdat ze maar liefst 9 verschillende bieren op de tap hebben en meer dan 800 bieren op fles, van verschillende jaartallen. De bierkaart beslaat 40 pagina’s, een droom voor de echte bierliefhebber. Minpuntje is Dirk, de soms wat norse uitbater. Groepen zijn helaas niet welkom.
Vleminckveld 32-34

Bij Gollem kun je niet alleen terecht voor vele soorten bier, maar ook voor huisgemaakte burgers. Wat te denken van een pulled pork-burger of een ‘Italiangus’-burger? Smaakt vast heerlijk bij een versgetapt biertje! Je kunt kiezen uit ca. 350 ambachtelijke bieren, met een regelmatig wisselend aanbod aan bieren op de tap. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Het personeel adviseert je graag.
Suikerrui 28

### Engelen en heiligbeelden

Café Den Engel aan de Grote Markt vlak naast het stadhuis is een fenomeen in Antwerpen. In deze authentieke bruine kroeg worden naar verluid meer politieke besluiten genomen dan in het stadhuis zelf. Het publiek is een mix van stamgasten, locals, toeristen… en leden van het gemeentebestuur dus. In de zomer kun je genieten van een heerlijk bolleke De Koninck op het terras.
Grote Markt 3

Café ‘t Elfde Gebod (ook wel het Kathedraalcafé), pal naast de kathedraal, heeft een opvallend interieur met veel religieuze beelden. Het is een gezellig café met een bijzonder decor, een uitgebreide bierkaart en een prima menukaart. Het publiek dat hier komt bestaat voor een groot deel uit toeristen, maar dat kan ook bijna niet anders op deze locatie.
Torfbrug 10, hoek Blauwmoezelstraat

Bier

### Bierhemels

Biercafé ‘t Paters Vaetje vlakbij de Kathedraal is naar eigen zeggen de ‘bierhemel op aarde’. Een bierkaart met wel 100 bieren: van Leffe en De Koninck tot een ruime selectie trappistenbier, geuzes en seizoensbier. Elke maand is er een nieuw bier van de tap. Het café, met een authentiek interieur, is niet groot en daardoor vaak druk. In de zomermaanden is er een terras, en dus… meer plek.
Blauwmoezelstraat 1

Bier Central wordt een ‘walhalla voor echte bierliefhebbers’ genoemd. Ze hebben er maar liefst 27 Belgische bieren van de tap, en daarnaast een verzameling van ca. 300 bieren op fles. Probeer daar maar eens een keuze uit te maken! Op de menukaart vind je typisch Vlaamse gerechten, waar je uiteraard bijpassend bier bij kunt drinken. Voor de ultieme bier-ervaring kun je je biertje zelfs opdrinken in een zitje in een groot biervat.
De Keyserlei 25

beste biercafés in Antwerpen

Photo credit: Michael Sonnabend via Visualhunt / CC BY-SA

### Authentiek CAFÉ

Ook in de autovrije Hoogstraat zit – op de hoek – het gezellige bruine no-nonsense café Den Billekletser. Er is een ruime keuze aan bier van de tap, met daarnaast een heel assortiment speciaalbieren op fles. Aanrader: een biertje drinken op het terras van dit authentieke Belgische café en mensen kijken. Dat kun je uren volhouden!
Hoogstraat 22

Laatste update: november 2017

Ken jij nog andere cafés in Antwerpen die een bezoekje waard zijn? Deel het in een reactie onderaan dit artikel!