By Expedia Team, on March 23, 2017

In Londen is het altijd tijd voor chocola

Ontdek gevarieerde en verrassende chocoladelekkernijen in Londen!

De Britten, de op twee na grootste chocola-eters van Europa, nemen hun zoete versnaperingen zeer serieus. Ongeacht of de chocola gloeiend heet wordt geserveerd in een mok of als flinke reep op smaak gebracht met het allernieuwste ingrediënt of juist puur, of je nu in Buckingham Palace bent, of in de straten van Soho: iedereen eet chocola. Op deze topadressen in de Britse hoofdstad proef je chocola in de meest gedurfde smaken!

Tien manieren om optimaal te genieten van de chocoladecultuur van Londen
————————————————————————

### 1. Bezoek het chocolademuseum

Het Chocolate Museum in Londen is een paradijs voor chocoladeliefhebbers. Het werd in 2013 geopend door Isabelle Alaya, een Franse chocolatier en grondlegger van het merk Mélange Chocolate. In het museum vind je een grote verscheidenheid aan museumstukken, waaronder posters, kookgerei en eeuwenoude voorwerpen. Je kunt er onbekommerd in de wereld van chocolade duiken en meer te weten komen over de oorsprong ervan. Dit museum organiseert ook workshops en proeverijen waar je smaakpapillen erg blij van worden!

The Chocolate Museum, 187 Ferndale Road, Brixton, Londen SW9 8BA

### 2. Neem deel aan een speciale cursus bij MyChocolate

Wil je leren om cocktails te maken op basis van chocola? En wat vind je van truffels of eigengemaakte zoete lekkernijen? Dit alles biedt MyChocolate, een Londens bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in chocoladeworkshops. In een gemoedelijke sfeer leer je hier hoe je te werk moet gaan met lekkere chocola. De cursussen zijn bedoeld voor iedereen, van echte beginnelingen tot mensen die zich al hebben bekwaamd in het maken van zoetigheden.

MyChocolate Branch Place 10C, Londen N1 5PH

### 3. Ontdek de historische Menier Chocolate Factory

De Menier Chocolate Factory, die in 1870 zijn deuren opende op de South Bank, was gedurende vele jaren een belangrijk verkooppunt voor het Franse chocolademerk Menier. De fabriek, een erkend historisch monument, werd in 2004 verbouwd tot een theater met 180 zitplaatsen. Hoewel hier sindsdien geen chocola meer wordt gemaakt, kunnen degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis ervan, een pelgrimstocht maken naar dit gebouw en dan meteen genieten van een voorstelling in het theater!

Menier Chocolate Factory Southwark Street 53, Londen SE1 1RU

### 4. Drink een kop onweerstaanbare chocolademelk in Chin Chin Labs…

Hoewel Chin Chin Labs in Camden bekend staat om het produceren van experimenteel ijs met behulp van geavanceerde moleculaire kooktechnieken, hebben ze hier een geheim wapen: warme chocolademelk! Deze drank, die gemaakt is van ambachtelijke chocola, wordt geserveerd met een topping van een gigantische portie licht gekarameliseerde vegetarische marshmallows. Zalig en onweerstaanbaar!

Chin Chin Labs Camden Lock Place 49-50, Londen, NW1 8AF

### 5. … of probeer de waanzinnig lekkere karamelchocolademelk bij Said!

Said, de oudste Italiaanse chocolatier in Londen, maakt warme chocolademelk die zowel een lust voor het oog is als een genot voor de smaakpapillen: de warme karamelchocolademelk. Deze drank wordt geserveerd in een kopje dat aan één kant bedekt is met pure chocola en aan de andere kant met karamel. Door de intense, uiterst geraffineerde smaak onderscheidt deze warme karamelchocolademelk zich van de rest. Bijna niet te weerstaan!

Said dal 1923 Broadwick Street 41, Carnaby, Londen W1F 9Q

Foto : Shutterstock

### 6. Probeer de allerdonkerste chocolaatjes bij Charbonnel & Walker

Charbonnel & Walker, chocolatiers sinds 1875, is een van de bekendste chocolademerken in het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf, een zeer traditionele patisserie, speelt al jarenlang een belangrijke rol in de chocoladecultuur van de Britse hoofdstad. Het geheim? De heerlijkste pure chocola, maar ook unieke champagnetruffels. Deze zijn zo verrukkelijk, dat je ze niet zult kunnen weerstaan!

Charbonnel & Walker One, The Royal Arcade, 28 Old Bond St, Mayfair, Londen W1S 4BT

### 7. Verwen je smaakpapillen bij Montezuma’s

Vergeleken met andere chocolatiers hebben ze bij Montezuma’s een modernere en meer eigenzinnige interpretatie wanneer het op smaken aankomt. Dit bedrijf, dat in 2000 werd opgericht door twee aan chocola verslaafde juristen, verkoopt repen in onalledaagse smaken als sinaasappel & geranium, chilipeper & limoen en zelfs gekarameliseerde sesamzaadjes & zonnebloempitten.

Montezuma’s Chocolates Market Street 8, Londen E1 6DT

### 8. Maak je stoutste chocoladedromen waar bij Choccywoccydoodah

Zoals de inventieve naam al doet vermoeden, heeft de chocolaterie Choccywoccydoodah, waarvan het moederbedrijf zich in Brighton bevindt, naam gemaakt dankzij kitscherige creaties, taarten in rococostijl en barokke chocoladebloemen. In de Londense vestiging kun je in de museumachtige setting van de ‘Bar du Chocolat’ chocoladelekkernijen proeven. Je kunt deze altijd vergezeld laten gaan door een smakelijke milkshake of chocolademelk. Fantasierijk en overheerlijk!

Choccywoccydoodah Foubert’s Place 30-32, Carnaby, Londen W1F 7PS

### 9. Neem een hap van een van de boeddha’s van Philip Neal

Philip Neal, een van de beste chocolatiers van Londen, heeft luxueuze en vaak ongebruikelijke creaties te koop. In zijn winkel in Chiswick vind je chocola in de vorm van een boeddha, pumps, toneelmaskers en zelfs repen met afbeeldingen uit de Kamasutra. Nadat je de truffels en chocoladeblokken hebt geproefd, wil je misschien wel iets buitenissigs proeven!

Philip Neal Luxury Chocolates Turnham Green Terrace 43, Chiswick, Londen W4 1RG

### 10. Proef meesterschap bij William Curley

Chef-patissier en meester-chocolatier William Curley heeft een grote naam op het gebied van chocola: niet alleen in Londen, maar wereldwijd. Hij blinkt uit in het vervaardigen van hoogwaardige traditionele chocola, maar ook in het maken van opvallende combinaties. Naar onze mening kan geen enkele chocoladeliefhebber deze etalage voorbijlopen!

R Chocolate London Ebury Street198, Belgravia, Londen SW1W 8UN

<a href="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1JVOY8RmM6aFGTGQcd5Yc1gQs99g">https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1JVOY8RmM6aFGTGQcd5Yc1gQs99g</a>

### Chocola beschreven door vooraanstaande chefs:

“Chocola is een uniek product. Je kunt er heel creatief mee zijn en op allerlei manieren mee experimenteren, bijvoorbeeld in: taarten, gebak en desserts.”

William Curley, chocolatier en chef-patissier,viervoudig winnaar van ‘Britain’s Best Chocolatier’.

### Uitgelicht: Paul A. Young en het geheim van zijn succes

Patissier Paul A. Young, die bijna bij toeval in de chocoladebranche is terechtgekomen, is tegenwoordig wereldwijd een van de toonaangevende figuren in de chocoladewereld. Zijn weg naar het succes was echter niet gemakkelijk. Als ervaren chef-patissier begaf Young zich aanvankelijk in de wereld van industriële bereiding. Na voor Marks & Spencer en Sainsbury’s te hebben gewerkt, besloot hij in 2006 om de chocoladebranche in te gaan en opende hij zijn eigen winkel in Londen. Vervolgens kwam het grote succes! Young, die door en door Britse smaken ontwikkelt, zoals Marmite-chocola en port-&-stiltontruffels, wordt beschouwd als een van de meeste inventieve patissiers.

### De Cadbury Creme Egg: een typisch Britse chocoladetraditie

Deze chocolade-eieren met een vulling van fondantcrème, die in 1923 werden ontwikkeld door Cadbury, zijn niet alleen gewone paaseieren, maar vormen een echt nationaal monument! Deze eivormige lekkernij van melkchocolade met witte en gele fondantcrème is met Pasen uitermate populair. De verkoop van de Creme Eggs, waarvan in het verleden 200 miljoen stuks per jaar werden verkocht, daalde sterk in 2016 toen de nieuwe eigenaar, de Amerikaanse voedselgigant Kraft, besloot de receptuur te veranderen. Het is duidelijk: je kunt niet sjoemelen met een instituut als de Creme Egg zonder dat de Britse klant het merkt!

### Vijf chocola-gerelateerde gebeurtenissen die hun stempel op Londen hebben gedrukt:

1693: The Cocoa Tree, een van de eerste chocoladegelegenheden in Londen, wordt geopend.

1717: Thomas Tosier wordt de officiële chocolatier van koning George II

1964: Roald Dahls populaire kinderboek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ wordt uitgebracht

1984: Cadbury, de Britse chocoladereus, gaat de Londense effectenbeurs op

2013: De universiteit van Exeter introduceert het eerste apparaat waarmee je 3D-chocola kunt printen”